Читај ми!

Србија поносна на храброст и хуманост спасилаца – свечани дочек за српски тим у Палати "Србија"

У Палати "Србија" организован је дочек српских спасилаца који су се вратили након обављене мисије у Турској и помоћи после разорног земљотреса. Министар унутрашњих послова поручио је да је Србија поносна на њихову храброст и хуманост. Вођа српског тима поручује да су спремни и обучени да одговоре на све изазове који се ставе пред њих.

Србија поносна на храброст и хуманост спасилаца – свечани дочек за српски тим у Палати "Србија" Србија поносна на храброст и хуманост спасилаца – свечани дочек за српски тим у Палати "Србија"

МУП је саопштио да су српски спасиоци јуче завршили своје активности спасавања након разорног земљотреса у Турској и да се данас враћају у Србију.

Током претходних дана српски тим непрекидно је учествовао у акцијама проналажења, спасавања и извлачења настрадалих из рушевина, пружао подршку локалним, али и другим тимовима на терену, додао је МУП.

Током свог ангажовања, српски спасилачки тимови спасили су три особе – седамнаестогодишњу девојку након 108 сати пронашли су и извукли из рушевина, а две особе лоцирали су помоћу специјалне опреме и уз помоћ пса Зигија, који је умногоме допринео целој акцији спасавања.

Нажалост, српски спасиоци пронашли су и тела 23 особе.

Четрдесет пет ватрогасаца-спасилаца са спасилачким псом Зигијем, спасилачком опремом и девет ватрогасних возила из Београда, Крагујевца, Бора, Новог Сада, Ваљева, Ужица и Ниша, упућени су по налогу председника Александра Вучића и министра унутрашњих послова Братислава Гашића, одмах након разорног земљотреса који је погодио Турску како би помогли пријатељском народу у Турској.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара