Читај ми!

Прекречен мурал Ратку Младићу на фасади зграде у Његошевој

Мурал са ликом Ратка Младића са фасаде зграде у Његошевој 38 и 38б у Београду уклоњен је данас, саопштила је Општина Врачар. Двојица младића покушавају да скину креч са мурала.

Одељење за инспекцијске послове Градске општине Врачар подсећа да је решење за уклањање сликовног графита са предњег дела заједничке фасаде овог објекта донето још 20. септембра.

Како се наводи у саопштењу, тако је у складу са Одлуком о комуналном реду наложено станарима стамбених заједница у Његошевој број 38 и 38б да уклоне графит.

Како стоји у саопштењу, поступак је спроведен и на основу пријава новинара Антонеле Рихе, Наима Леа Беширија из Институт за европске послове, Тамаре Трипић из Мреже за демократски дијалог.

"Станари стамбене зграде на којој се налази графит тражили су помоћ у његовом уклањању, па су у уклањању графита предузели мере на његовом уклањању", додаје се у саопштењу. 

Пошто је Општина Врачар објавила да је прекречен мурал, двојица младића су дошла у Његошеву улицу и покушавају да очисте мурал од креча. 

Због мурала Ратку Младићу одржани су и протести у почетком новембра. Група активиста и грађана окупила се у центру Београда у знак подршке активисткињи Аиди Ћоровић, која је приведена након што је јајима гађала мурал. Полиција je у Његошевој улици поставила кордон. 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво