Читај ми!

Раичевићи одсечени од света на Пештери, деца ће у школу морати на коњима ако им општина не помогне

Прилаз кући породице Раичевић, која живи на Пештери у селу Блато, потпуно је завејан. Они апелују на надлежне да им изађу у сусрет и очисте пут до њихове куће, како би деца од понедељка могла у школу.

Раичевићи имају четворо деце, двоје иду у основну, двоје у средњу школу. У школу морају пешке у суседно село Баре и то 22 километра у оба правца, о чему је РТС писао почетком јануара.

Кући Раичевића сада, због много падавина, не може да се приђе. Стојна Раичевић, мајка четворо деце, прича за РТС да је снег пао још пре 15 дана, те да су од тада потпуно завејани.

Напољу излазе да намире стоку и даље од тога не могу. Огрева и хране, прича, имају довољно јер за њих ово није ништа ново, сваке године их завеје.

Ове године је, међутим, критично јер се за два дана наставља школска година.

Звали су, каже, општину Сјеница да им помогне и очисти пут до куће. Са машинама су дошли до села, али не и до Раичевића, прича нам Стојна.

Ако им из општине не буду помогли, Стојна каже да им је једино решење да деца у школу иду на коњима, јер се кроз снег не може ни колима ни тракторима.

Распуст се завршава у понедељак, школа поново почиње, па се Раичевићи надају да ће неко чути њихов апел, очистити им пут како би стигли до учионица.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво