Мали: Народ најбољи судија, а не "политичке" комисије

Поводом одлуке Одбора за етику Универзитета у Београду о његовом докторском раду, министар финансија Синиша Мали рекао је да му је тешко да прихвати став, како је оценио, политичке комисије.

Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду једногласно је утврдио постојање неакадемског понашања Синише Малог приликом израде докторске дисертације, док је ректорка Иванка Поповић објаснила да је рад, заправо, проглашен плагијатом.

Синиша Мали је поручио да ће се борити и својим ангажманом доказати своје знање, као и да је "народ најбољи судија, а не политичке комисије".

"А како ми је? Тешко ми је. Много ми је тешко зато што сам цео живот напорно радио, знам колико сам напора уложио да будем најбољи студент. Много сам напора уложио и за своје дипломске и за постдипломске студије, једна магистратура, друга магистратура, докторат и онда ми је тешко да прихватим одлуке 'политичких комисија'", рекао је Мали, долазећи у парламент где је у току расправа о Предлогу буџета за 2020. годину.

Мали је поновио да је сада у потпуности посвећен усвајању буџета, и да ће се посебно обратити грађанима, али после усвајања најважнијег закона у парламенту.

"Оно што је мени данас важније је што ћемо завршити расправу о буџету у начелу. Очекујем да се до среде заврши расправа о амандманима и да се у четвртак буџет усвоји. Имамо само 115 амандмана. Мислим да никада нисмо имали мање амандмана на један буџет што говори о његовом квалитету", навео је Мали.

Истакао је да у буџету за 2020. годину има новца и за плате и за пензије, за подизање животног стандарда грађана Србије, као и за инвестиције у путну и железничку инфрастуктуру.

"Правимо основу за још бржи раст. Фискална конслидација је завршена и сада гледамо у будућност", рекао је Мали.

На поновљено питање шта намерава да уради после одлуке Одбора и у вези са оставком коју тражи опозиција, Мали је казао да је већ одговорио на то питање и да ће "грађани Србије на крају дати свој суд о раду сваког од нас".

број коментара 28 Пошаљи коментар
(субота, 23. нов 2019, 00:24) - anonymous [нерегистровани]

samo neznalice

vidi se da vi branili niste nego mozda bili kod nekog. To sto vi mislite jeste formalnost, ali se rad ocenjuje i vraca po 50 puta dok ne bude savrsen, i previse je kompleksan da se ozbiljno predstavi za tih 10,15 minuta, to je samo sou za porodicu i prijatelje i formalnost, rad se brani nekoliko godina. Ovaj covek je svoj prepisao i nije ulozio te godine, u tome je problem.

(петак, 22. нов 2019, 23:36) - anonymous [нерегистровани]

Kolko je njih palo na diplomskom radu ili doktoratu???

Znate li vi da je diplomski rad ili doktorat samo formalnost???,posle koje se slavi,jede i pije,,,,
Kolko ljudi znate da su pali diplomski rad,a koliko njih doktorat???
Ne budite slatkorecivi i da moralisete kad se jasno vidi da je sve to politicki scenario.
Bravo Sinisa Mali za uspehe u finansijama.Samo tako nastavi i dokazi lopovima i lazovima slatkorecivim da nemaju pojma!!! Setimo se njihovih inflacija ,rasta cena struje,poreza i evra...,a danas evro PADA!!!

(петак, 22. нов 2019, 23:25) - anonymous [нерегистровани]

Resenje bez prava zalbe???

Ovo je politicko resenje,potpuno nebitno,ali hajde onda da ispitamo i doktorate svih onih koji su bili u tom politickom ziriju protiv maloga...
Hajde da vidimo doktorate i diplome svih..I ne date coveku pravo na zalbu??? Pa sto mu vi niste bili u komisiji kad je branio doktorski rad??? Zar ona troclana komisija ili vise njih nije bila dovoljna,ili je bila neuka??? Pa cak i da mu se ponisti doktorski rad, on sporni tekst moze da iscitira i navede izvor autora, koji ste vi licemeri i kukavice, plasite se pritiska malih i zlih huligana ...

(петак, 22. нов 2019, 23:08) - joka [нерегистровани]

tako i treba

Mali ima impozantne rezultate kao ministar finansija a to je ono na čemu mu zavide politički protivnici.

(петак, 22. нов 2019, 22:47) - anonymous (К.Р.) [нерегистровани]

Урадите све до краја

Бићу веома кратак.Нећу се упуштати у оцењивању Доктората госп.Малог већ ћу изнети своје мишњење и запажање.Ако је ово тачно онда морају бити саопштени јавности имена ментора и чланова комисије пред којим је докторат брањен и која му је признала докторат.Мислим да данас имамо много сумњивих диплома због прикривање учесника у њиховом признавању.Овим путем молим Универзитет у Београду да јавности саопшти имена ментора и чланова комисије пред којим је докторат брањен чиме ће на тај начин повратити свој углед јер на овај начин како се сада ради његов углед је пред већином грађана Србије изузетно срозан.

(петак, 22. нов 2019, 22:14) - anonymous [нерегистровани]

Činjenica

Siniša Mali kaže politička komisija. Softver je utvrdio da je Mali prepisao određene procente doktorata. U školi, koga uhvati nastavnik ili profesor da prepisuje, dobije 1.

(петак, 22. нов 2019, 17:28) - anonymous [нерегистровани]

Лоше је ако се истрајава у греху

Господине Мали, свакоме се може десити да погреши, али човек треба да увиди своју грешку, или му други на њу укажу, и да се тргне, покаје, макар у себи ако му је тешко јавно, и да се врати на прави пут. Велики грех је истрајавати у греху. Боље је вратити се и са пола пута, него ићи кривим путем до краја. Вашом изјавом показујете да намаравате да и даље идете лошим путем. То ниоје добро највише за Вас. Јер, цена се за све увек плати, некад раније некад касније, и тада је цена много већа.

(петак, 22. нов 2019, 17:17) - anonymous [нерегистровани]

narod

Ako narod treba da sudi onda nek i dodeljuje diplome a ne univerzitet. Zalosno je za sve one porodice koje izdvajaju da obrazuju svoju decu zalosno za svu omladinu koja vreme trosi na obrazovanju a za neke to traje i vise od decenije, kad ima onih kojima ce diploma biti poklonjena a i radno mesto pogotovo kad imas drzavni posao moze neko ko je studirao i vise od 15 godina da obavlja tvoj posao umesto tebe a da ti budes uspesan.

(петак, 22. нов 2019, 17:00) - Marko [нерегистровани]

Evropski standardi nalazu neokaljani obraz na javnim funkcijama

U normalnim zemljama posle ustanovljenog plagijata visoki funkcioner podnosi ostavku. To su ti evropski standardi kojima tezimo.

(петак, 22. нов 2019, 16:58) - anonymous [нерегистровани]

Ne ocekuj puno

posten narod ne voli nepostene