Да ли ће запослени у државним органима бирати када долазе, а када одлазе са посла

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Бојана Станић каже за РТС да увођење "клизног" радног времена грађани неће осетити и да руководиоци морају да обезбеде континуитет у раду у сваком тренутку.

Предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да државни органи уведу "клизно" радно време, многи грађани су схватили као могућност да запослени могу да бирају када долазе, а када одлазе са посла.

Међутим, Бојана Станић је, гостујући у Београдској хроници, истакла да то апсолутно није тачно.

Објашњава да Министарство за рад, које је већ увело клизно радно време, ради од 07.30. до 15.30, али да запослени могу почети да раде пола сата раније и исто толико отићи раније са посла.

Ако нека државна институција жели да уведе клизно радно време, предлог мора да одобри Влада, напомиње државна секретарка.

Што се тиче државних установа које раде са странкама, Станићева наглашава да све остаје као до сада, а грађани то неће осетити.

Објашњава да руководиоци ужих организационих јединица морају да обезбеде континуитет у раду у сваком тренутку.

Руководилац обезеђује највише извршилаца онда када има највише посла, напомиње Станићева.

Станићева истиче да се увођењем клизног радног времена оно прилагођава потребама запослених и потребама посла, јер неки послови морају да се обаве након завршетка радног времена.

Могућност "клизног" радног времена постоји и за приватне фирме, уколико то омогућава производни процес, каже државна секретарка.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 07. нов 2019, 20:53) - anonymous [нерегистровани]

????

Niti je bilo niti ce biti i u titino doba a ni sada moogao si da dodjes ili ne-dodjes plata ti ide a sa njom i radni staz a posle se pitaju zasto nemaju penziju more oni nisu privredili nista i ovo je mnogo kriv je SISTEM i srpski MENTALITET.

(четвртак, 07. нов 2019, 19:49) - Aleksandar [нерегистровани]

Odgovor

Oni i sad ne dolaze redovno na posao.