Ректорат тражио "новембар 2", студенти прихватили

Студенти из покрета "1 од 5 милиона" саопштили су да ће сачекати 22. новембар и одлуку Одбора за етику о томе да ли је докторат министра Синише Малог плагијат.

Ректорка Београдског универзитета Иванка Поповић позвала је студенте да одрже конференцију за новинаре у Ректорату.

Они су рекли да ће сачекати одлуку Одбора за етику, али и да очекују да ће утврдити да је докторат Синише Малог плагијат.

Ректорка Поповић је јуче саопштила да је рок за одлуку о докторату продужен до 22. новембра 2019. године, како би рок за подношење жалби био поштован.

Првобитни рок, који је договорен са студентима који су блокирали Ректорат био је 4. новембар.

Незадовољни новонасталом ситуацијом, студенти су јуче позвали професоре да се изјасне о продужењу рока. Огласили су се професори Филозофског факултета.

"Одлагање рока за доношење одлуке о докторату Синише Малог је законска обавеза а не одлука Универзитета или ректорке", навели су у саoпштењу покретачи иницијативе "105 од 5 милиона" Филозофског факултета у Београду.

Ректорка је данас поновила да је Одбор јуче заседао и да интензивно ради. Каже да превид није био намеран, а да ће одлука коју ће Одбор донети бити коначна.

Додала је и да је са Одбором контактирала само преко секретара, како би то тело независно радило и да се нада да неће бити притисака.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи