Ректорат тражио "новембар 2", студенти прихватили

Студенти из покрета "1 од 5 милиона" саопштили су да ће сачекати 22. новембар и одлуку Одбора за етику о томе да ли је докторат министра Синише Малог плагијат.

Ректорка Београдског универзитета Иванка Поповић позвала је студенте да одрже конференцију за новинаре у Ректорату.

Они су рекли да ће сачекати одлуку Одбора за етику, али и да очекују да ће утврдити да је докторат Синише Малог плагијат.

Ректорка Поповић је јуче саопштила да је рок за одлуку о докторату продужен до 22. новембра 2019. године, како би рок за подношење жалби био поштован.

Првобитни рок, који је договорен са студентима који су блокирали Ректорат био је 4. новембар.

Незадовољни новонасталом ситуацијом, студенти су јуче позвали професоре да се изјасне о продужењу рока. Огласили су се професори Филозофског факултета.

"Одлагање рока за доношење одлуке о докторату Синише Малог је законска обавеза а не одлука Универзитета или ректорке", навели су у саoпштењу покретачи иницијативе "105 од 5 милиона" Филозофског факултета у Београду.

Ректорка је данас поновила да је Одбор јуче заседао и да интензивно ради. Каже да превид није био намеран, а да ће одлука коју ће Одбор донети бити коначна.

Додала је и да је са Одбором контактирала само преко секретара, како би то тело независно радило и да се нада да неће бити притисака.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 05. нов 2019, 18:11) - anonymous [нерегистровани]

Zasto Rektorat i toliki pravi studenti BU dozvoljavaju

da ih terorise jedna grupica studenata, koji se cak otvoreno deklarisu kao politicki aktivisti? U svemu se vidi necija namera da se o BU govori u negativnim konotacijama. Ostaje misteriozno kako je gospodja Rektorka nasla zajednicki jezik sa ovakvim studentima. Trebalo bi da se brine o onoj vecini koja se bavi svojim poslom, tj vredno studira I ne mesa politiku u posao organa Univerziteta.

(уторак, 05. нов 2019, 17:41) - Rade [нерегистровани]

Studenti ?

Beogradski univerzitet ima 89500 studenata !!!

(уторак, 05. нов 2019, 17:24) - DL [нерегистровани]

Rektorka

Odakle njoj pravo da poziva clanove neke politicke organizacije da drze konferencije za stampu u Rekotratu? Jel to za njih autonomija Univerziteta ne vazi? 

(уторак, 05. нов 2019, 17:21) - anonymous Lala [нерегистровани]

Kolko vidim,

Ovi studenti očigledno studiraju nešto sasvim drugo od onoga što bi stvarno trebalo da studiraju .

(уторак, 05. нов 2019, 15:01) - Zoki [нерегистровани]

Neće biti pritisaka...

"...Они су рекли да ће сачекати одлуку Одбора за етику, али и да очекују да ће утврдити да је докторат Синише Малог плагијат."

A kako se ovo naziva? I ko su studenti koji od profesora zahtevaju da se nešto utvrdi?