Рок за одлуку о докторату Синише Малог продужен до 22. новембра

Рок до којег би требало да се донесе коначна одлука о томе да ли у изради докторске дисертације Синише Малог постоје елементи неакадемског понашања плагирања продужен је до 22. новебра 2019. године, саопштила је ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић. Првобитни рок је био 4. новембар.

Ректорка је у Саопштењу навела да је јавности познат договор који је постигнут са студентима који су блокирали Ректорат.

"Имајући у виду новонастале околности после одлуке коју је Универзитету поднео ФОН последњег дана рока за жалбу, 28. 10. 2019. године, и потребе за поштовањем процедуре која подразумева рок од 15 дана за подношење жалбе на ту одлуку, 30. 10. 2019. објављено је Oбавештење свим наставницима и научним истраживачима Универзитета у Београду којим се обавештавају сва запослена лица на Универзитету у Београду која су у наставном или научном звању да до 11. новембра ове године могу да доставе ректорки Универзитета иницијативе за улагање жалбе на Одлуку ННВ ФОН. Рок за улагање жалбе Одбору за професионалну етику је 13. 11. 2019. године", истакнуто је у Саопштењу.

Како објашњава ректорка, из наведених разлога је неопходно продужити рок који је договорен са студентима до 22. новембра 2019. кодине.

"Како је дошло до превида у тумачењу прописа, онемогућено је поштовање рока од 4. 11. 2019. године. Упућујем извињење студентима и јавности за учињени превид", саопштила је ректорка.

Указала је да ће данас бити одржан консултативни састанак Одбора за професионалну етику на којем ће се утврдити чињенично стање и договорити даљи кораци у утврђивање евентуалне академске нечеститости у изради спорне докторске дисертације.

"Након истицања рока за жалбу на одлуку ННВ ФОН, а на основу целокупне документације којом располаже, Одбор ће коначну одлуку донети до 22. новембра 2019. године", поручила је Иванка Поповић.

Изразила је жаљење јер је продужен рок и навела да, у духу конструктивне сарадње која постоји са студентима до сада, верује да ће заједно дочекати нови рок за доношење одлуке о евентуалној академској нечеститости у изради докторске дисертације Синише Малог.

"Универзитет у Београду је одлучан у својој намери да сва отворена питања која су у његовој надлежности разреши и да својим деловањем обавља функцију универзитета од националног значаја са свом одговорношћу која та одредница носи", закључила је ректорка.

Наставно-научно веће Факултета организационих наука усвојило је извештај о докторату Синише Малог, којим је предложено да се министру финансија изрекне мера јавне осуде због неакадемског понашања приликом израде доктората. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво