Захвалница Фондације "Халијард" Маји Гојковић

Председник Фондације "Халијард" Џон Капело доделио је председници Скупштине Србије Маји Гојковић захвалницу која се сваке године додељује породицама чији су преци учествовали у спасавању савезничких пилота у истоименој операцији.

Маја Гојковић је захвалила на признању и рекла да је њен деда Добривоје Гојковић био један од Срба који су се уписали у историју мисије "Халијард", јер су двојица пилота спавали у његовој кући.

Гојковићева је рекла и да је један од пилота био Џејмс Алонсо Вокер, као и да је сазнала да је преминуо 2004. године, те да се нада да ће заједно са Фондацијом пронаћи његову породицу и потомке, као и другог пилота.

Рекла је и да је поносна на своје претке који су учествовали у тој јединственој операцији у Другом светском рату, када су обични српски сељаци помагали и спасили велики број пилота жртвујући себе и своје породице, чиме су се уписали не само у историју Србије већ и читаве слободољубиве Европе и света.

Гојковић је поклонила Капелу фотографију куће свога деде у којој су пилоти спавали.

У Прањанима у општини Горњи Милановац обележено је 75 година од Операције Халијард.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво