Пораст Западне Мораве, домаћинства нису угрожена

Нагло отапање снега, али и киша која пада од синоћ, довели су до пораста водостаја Западне Мораве. Домаћинства нису угрожена, али је превентивно проглашена ванредна одбрана од поплава код Краљева.

Неколико десетина хектара обрадивог земљишта у краљевачком насељу Грдица је под водом, али домаћинства нису угрожена.

Поплављен је пут који насеље спаја са селом Опланићи, па је уведено дежурство, постављене су црпне пумпе и џакови са песком.

Иако је киша престала, водостај расте. Слична слика и у Пријановићима где је ниво Западне Мораве за дванаест сати порастао пола метра.

Поплављено је пољопривредно земљиште и пут ка селу Пилатовићи, али објекти и мештани нису угрожени. Прошле ноћи порастао је и ниво Чемернице у чачанском крају.

Стање прати чачански штаб за ванредне стуације.

"Сада надвисујемо бедеме на појединим тачкама, затварамо насипе које су мештани пробили како би стигли до својих пољопривредних газдинстава, то су дакле мере које сада предузима град и наредна два, три дана, будући да имамо више проблема на тим водама другог реда на сеоском подручју него на градском", објашњава Братислав Зечевић, из чачанског Градског штаба за ванредне ситуације.

Ни у осталим деловима земље нема опасности од већих изливања, кажу у "Србијаводама".

"Тренутно не постоји опасност, а очекујемо у наредних десет дана да дође до даљег пораста водостаја али без неких опасности", каже Звонимир Коцић из "Србијавода".

Снег се интензивно топи у вишим пределима ивањичке општине, али за сада нема већих проблема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво