Честитке поводом Курбан-бајрама

Исламски верници почели су четвородневну прославу једног од два највећа празника – хаџијског Курбан-бајрама, односно Дана жртве. Празник се назива и хаџијски, јер се у Меки завршава главно годишње ходочашће. Већ традиционално, и данас ће се, после бајрамске молитве, послужити бајрамска софра у дворишту Бајракли џамије у Београду. Верски великодостојници и политички званичници честитали су празник муслиманским верницима.

Председник Србије Александар Вучић честитао је исламски празник Курбан-бајрам реис-ул-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу, председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији Мевлуду Дудићу и свим верницима, уз жељу да празничне дaне проведу у срећи и миру.

"Поводом великог исламског празника Курбан-бајрама, свим верницима Исламске заједнице Србије и Вама лично упућујем најсрдачније честитке. Желим Вам да празничне дане проведете у породичној срећи, миру, радости и духовном благостању", поручио је Вучић.

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић честитала је свим грађанима Србије исламске вере.

 "У име Народне скупштине и лично име упућујем најискреније честитке поводом Курбан-бајрама, уз жељу да овај велики празник у сваки дом унесе срећу, љубав и слогу, а све подсети на важност заједништва и разумевања међу људима. Желим вам да празник проведете у миру, здрављу и радости, са породицом и пријатељима, Бајрам Шериф Мубарек Олсун!", навела је Гојковић.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић честитао је реис-ул-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу, председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији Мевлуду Дудићу и грађанима Србије који славе овај верски празник.

"Бајрам нас изнова подсећа на непролазне вредности узајамног уважавања и поштовања, али и јединства и заједништва. Нека нас овај празник наде и вере у бољу будућност, подсети да само сложно и заједно можемо наћи мудрости, снаге и разумевања у одговорном решавању дилема и изазова које нам доноси време у којем живимо ради сигурне будућности наше државе и друштва", навео је Ивица Дачић.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић честитао је исламски празник Курбан-бајрам свим верницима Исламске заједнице Србије и пожелео им да уз мир, срећу и духовно благостање проведу данашњи дан. 

Министар одбране Александар Вулин придружио се честиткама поводом Курбан Бајрама, наводећи да наступајући празници доносе срећу и радост у домове верника и подстичу на духовну изградњу, разумевање и толеранцију. 

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић честитао је Курбан-бајрам свим верницима муслиманске вероисповести и поглаварима Исламске заједнице, са жељом да се у њихове домове унесе љубав, мир и благостање.

"Надам се да ћете празник провести са најмилијима, комшијама и свим људима добре воље. Београд је град свих његових грађана, престоница у којој вековима живимо заједно и нека нас овај празник подстакне на суживот, толеранцију и узајамну подршку. Бајрам шериф мубарек олсун", наводи се у честитки градоначелника Радојичића.

Либерално-демократска партија честитала је свим верницима који прослављају Курбан-бајрам, уз жеље да радост овог празника и вредности које он носи поделе са својим породицама, пријатељима и комшијама.

Јуче су Курбан-бајрам честитали и други званичници, међу којима и премијерка Србије Ана Брнабић.

У бајрамској посланици реис-ул-улема Исламске заједнице Србије (ИЗС) Сеад Насуфовић поручио је да је Бајрам права прилика да човек прекине самоћу и започне прави живот – живот у заједништву. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи