Честитке поводом Курбан-бајрама

Српски званичници упутили су старешинству и свим грађанима исламске вероисповести најискреније честитке поводом великог верског празника Курбан-бајрама.

"У име Владе Републике Србије и у своје лично име, Вама и свим грађанима исламске вероисповести упућујем најискреније честитке поводом великог верског празника Курбан-бајрама. Желим вам да овај велики празник проведете у миру и благостању и радости уз своје најближе, негујући мир, толеранцију и међусобно поштовање, као највеће људске вредности", наводи се у честитки премијерке Aне Брнабић, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Курбан-бајрам честитала је и министарка правде Нела Кубуровић. 

"Вама, верским службеницима и верницима Исламске заједнице срдачно честитам Курбан-бајрам. Нека сећање на сведочанство вере буде вечни подстицај свим муслиманима у чувању традиције и чињењу добрих дела, снажећи најплеменитија осећања мира, љубави и толеранције", наводи се у честитки министарке правде.

Уз традиционалну честитку "Курбан Бајрам Шериф Мубарек Олсун", Кубуровићева је грађанима муслиманске вероисповести пожелела да празник прославе у добром здрављу и радости.

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инраструктуре, Зорана Михајловић, честитала је свим верницима исламске вере и реис ул улеми Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу наступајући Курбан-бајрам.

"Нека један од два најзначајнија исламска празника донесе здравље и радост у ваше домове. Уз жеље да и у данима пред нама покажемо међусобно поштовање, негујући толеранцију, мир и слогу, упућујем вам искрене честитке", поручила је Михајловић у писаној изјави достављеној медијима.

Министар државне управе и локлане самоуправе Бранко Ружић честитао је грађанима исламске вероисповести поводом Курбан-бајрама,уз жеље да га с најближим проведу у здрављу и весељу 

Председник Покрајинске владе Игор Мировић честитао је поглаварима Исламске заједнице и свим грађанима исламске вероисповести предстојећи Курбан-бајрам, један од два највећа празника код муслимана.

Председник Странке правде и помирења и народни посланик Муамер Зукорлић честитао је Курбан-бајрам уз подсећање да је овај празник један од најзначајнијих празничних дана током којих муслимани у свечарском духу обнављају поуку и свест о важности јединства и спремности на жртву.

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић честитала је реис-ул-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу, председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији Мевлудину Дудићу и свим грађанима исламске вероисповести Курбан-бајрам.

И принц Александар Карађорђевић честитао је верницима исламске заједнице у Србији и Републици Српској празник Курбан-бајрам.  

И директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Милета Радојевић честитао је Курбан-бајрам великодостојницима, верским службеницима и свим припадницима Исламске заједнице. 

Председник Бошњачког националног већа Сулејман Угљанин честитао је наступајући празник Курбан-Бајрам свим Бошњацима, како је навео, грађанима Санџака који славе овај благдан, уз жеље да га проведу у јединству.

Уз поруку да је Бајрам прилика да се прекине самоћа и започне прави живот у заједништву, Ријасет исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић честита свим муслиманима предстојећи Курбан-бајрам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи