Ивановић: Примећен пораст броја малигних обољења

Директор Клиничко болничког центра Косовска Митровица Милан Ивановић изјавио је да на Одељењу онкологије те здравствене уставнове има четири до пет пута више пацијената него у ранијем периоду и више укључених терапија цитостатицима.

Милан Ивановић је поздравио одлуку Скупштине Србије да формира Комисију за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999. године по здравље грађана Србије и истакао да је у интересу пацијената да се дође до праве истине и предузму неопходне мере.

Ивановић је за телевизију Мост рекао да драстичан пораст обољења не може да се објасни другачије него као последица бомбардовања НАТО пакта осиромашеним уранијумом на простору Косова и Метохије, где је бомбардовање било јако интензивно.

"Ми, клиничари, примећујемо пораст броја малигних обољења. Ми смо правили једно истраживање на српској популацији у години пре бомбардовања и у години после, 1998. и 2001. године, када смо евидентирали пораст за 2,2 пута већи број обољења у години после бомбардовања, него у години пре. И ових година примећујемо тренд раста малигних обољења. Овде код нас, на онкологији, имамо четири до пет пута више пацијената него у ранијем периоду и више укључених терапија цитостатика", рекао је Ивановић.

Скупштина Србије донела је одлуку о формирању те Комисије на седници одржаној 18. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво