Имреу Барањију уручени кључеви стана

Добитнику стана трећег јавног извлачења наградне игре "Узми рачун и победи 2018. – први круг" Имреу Барањију кључеве новог стана уручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Зоран Ђорђевић је рекао да се Србија бори против сиве економије, да је та борба започета у влади Александра Вучића, али и да је настављена када ју је Ана Брнабић преузела.

"Могу вам дати обећање да ћемо још активније и боље наставити да се боримо против свега тога. Корист ће имати цела држава и сви грађани. Позивам грађане да наставе да учествују у наградној игри, јер следи други круг са већим наградним фондом", рекао је Ђорђевић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да свако може да буде учесник финансијске консолидације и стабилизације своје државе.

"Довољно је само да узмемо рачуне, да се сви заједно боримо против сиве економије, која директно утиче на то да имамо више или мање обданишта, школа, болница, домова здравља, боље путеве и слично. Од нас самих зависи хоћемо ли имати више пара у буџету и те паре користити за ону сврху коју грађани очекују да имају", објаснио је Вучевић.

Имре Барањи је од данас власник двоипособног дуплекс стана од 116 квадрата у Улици Бошка Петровића у Новом Саду.

"Нисам гледао извлачење, био сам нечим другим обузет, али су ми почели јављати телефоном", истакао је Барањи.

Каже да још није размишљао шта ће са станом, као и да ће се то договорити са децом.

"Њих је двојица, па ћемо видети са њима шта ћемо и како ћемо", додао је Имре Барањи.

Влада Србије је усвојила Правила за други круг новог циклуса наградне игре "Узми рачун и победи 2018" у којем ће наградни фонд бити 139.875.730 динара са урачунатим ПДВ-ом, а обезбеђен је из буџета Србије и од привреде окупљене у Савезу за фер конкуренцију у Наледу.

Пропозицијама су предвиђена четири јавна извлачења добитника награда, а све коверте које су приспеле у првом кругу наградне игре учествоваће и у другом кругу.

Паралелно са наградном игром тече и такмичење општина и градова у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова. Како би сви имали подједнаку шансу да победе, општине и градови су подељени према броју становника у три такмичарске групе – мале, средње и велике.

Барањи: Ово је први пут да сам добио нешто

Срећни добитник стана Имре Барањи ушао је у своју нову некретнину од 116,5 квадратних метара на Новом насељу у Новом Саду.

Након што је разгледао комфорни дуплекс, Имре је са усхићењем поновио да је и даље у неверици, а опремање стана, како наводи, оставиће супрузи и деци.

Срећни добитник је рекао да је његова супруга послала двадесетак коверата са по десет фискалних рачуна, али да нико није очекивао да би стан у Новом Саду могао да постане баш њихово власништво.

"Учествовао сам у многим награднима играма, али ово ми је први пут да сам добио нешто", казао је пресрећни Барањи.

У том дуплексу који поседује велику терасу са које се пружа поглед на Нови Сад, највероватније ће становати Имреова двојица синова, а они ће имати прилику да уживају у пространом стану нове градње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара