Борско језеро – бисер Тимочке Крајине

На само петнаестак километара од Бора, на надморској висини од 438 метара, где допире свеж, планински ваздух са Црног Врха, налази се вештачко језеро. Својом понудом и смештајним капацитетима, из године у годину, привлачи све већи број туриста.

Језеро је настало пре скоро шест деценија за потребе РТБ-а, али је и прави спас од високих, летњих температура.

"За људе који немају услова да оду на море, мислим да је ово јако добра замена", каже један од посетиоца.

На истој страни живописне обале је хотел "Језеро" са четири звездице, са сопственом плажом, али и са затвореним базеном. Хотел располаже са 260 лежајева, кугланом, теретаном, билијар салом, конгресном салом, сланом собом.

"Ово је трећа година како смо у систему ваучера које издаје Министарство туризма и јако смо задовољни одзивом гостију што се тиче ваучера. До данашњег дана издали смо више од педесет ваучера", истиче Маја Ранђеловић Милосављевић из хотела "Језеро".

Од хотела, поред главне плаже, води стаза до кампа у дужини од само неколико стотина метара.

У кампу има места за око хиљаду људи. Кажу – још једно насеље у борској општини.

Сваке године праве се нови планови и побољшавају се услови боравка.

"Имате вај-фај конекцију у сваком делу кампа. Урадили смо замену свих електро-кутија", каже председник Управног одбора кампа Мирослав Спасковски.

Лето је тек почело, а Борско језеро својом понудом већ оправдава назив главне туристичке дестинације и то не само борске општине, већ и Тимочке Крајине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво