Обележена 19. годишњица од киднаповања рудара на КиМ

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији је у спомен-соби за косметске жртве Палате Београда обележило 19. годишњицу од киднаповања девет рудара Површинског копа угља "Бељаћевац" на КиМ.

Директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је тим поводом да ће држава помоћи да се направи трајни музеј за све жртве ратова на подручју бивше Југославије.

"Пре деветнаест година отети су рудари копа 'Белаћевац", отети су само зато што су били Срби, друге националности од терориста и злочинаца који су дошли да их узму са њихових радних места и да их невине одведу на места незнана, а ни данас њихове породице не знају јесу ли живи или мртви", рекао је Ђурић.

Додао је да је прошло 18 година од доласка међународних снага, а нико од међународних организација није понудио одговор шта је било са киднапованим рударима.

"Желим да из ове спомен-собе кажем и поручим да Србија никада неће престати да се сећа своје убијене браће и својих убијених сестара", рекао је Ђурић.

Поручио је да ће се држава увек борити да се сазна истина о жртвама, као и да се почионици злочина изведу пред лице правде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво