Михајловићeва и Мали обишли српску цркву у Њујорку

Министарска грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и градоначелник Беоргада Синиша Мали обишли су остатке српске православне цркве у Њујорку, која је изгорела на Усркс.

Том приликом, Михајловићева је рекла да Влада Србије жели да помогне обнову Саборне цркве Светог Саве, те да је прво потребан договор са градом Њујорком око тога да ли ће се вршити рестаурација или ће се градити нова црква.

"Свакако нећемо дозвилити да остану рушевине. Стало нам је да се то уради и зато смо данас овде, да видимо који су нам наредни кораци", рекла је Михајловићева.

Према њеним речима, министарство је спремно да заједно са српским грађевинским компанијама и архитектама максимално помогне да се пројекти направе што пре и да након тога почне са градњом.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је цркву и сам посећивао док је живео у Њујорку, додавши да она много значи свим нашим људима који живе у том граду, те да је зато важно да црква поврати некадашњи сјај и врати се што пре у функцију.

Додао је да ће Београд, са Владом Србије, пружити сву потребну помоћ, било приликом израде пројеката или донирања средстава.

"Шта год треба, урадићемо да би се црква што пре опоравила и вратила у пређашње стање", рекао је Мали.

Старешина цркве Светог Саве, протојереј Ђокан Мајсторовић захвалио је на посети и рекао да се нада да ће црква бити што пре обновљена и да ће моћи поново да отвори своја врата.

Саборни храм Светог Саве у Њујорку изгорео је у пожару који је избио за време ускршњих празника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво