Само једна контрола на аеродрому

За неколико дана на аеродрорму "Никола Тесла" постојаће само једна контрола на улазу у чекаонице, што ће путницима пружити могућност да посвете пажњу другим садржајима и повећати им конфор.

Аеродром "Никола Тесла" један је од ретких у Европи који је има две контроле и путника и пртљага. С обзиром да су се изградњом нових терминала услови побољшали, наредних дана биће укинута прва противдиверзиона контрола, која се досада налазила испред царинског прелаза.

Две антидиверзионе контроле на аеродрому "Никола Тесла" постоје још од 90-их година. У садашњи простор фришопа, ресторана и терминала могло се ући само после детаљне контроле. Међутим, стварањем безбедносне зоне сада ће се путници и пртљаг контролисати само на терминалу. 

Директор Аеродрома "Никола Тесла" Велимир Радосављевић каже да су све надлежне институције у земљи дале сагласност на одлуку да се укине прва линија безбедносне контрадиверзионе контроле.

"То практично значи да ће у року мањем од десет дана на аеродорму постојати само једна контрола на улазу у чекаонице, што ће путницима пружити могућност да посвете пажњу осталим садржајима и повећати им конфор", каже Радосављевић.   

Дупле контроле ретко где постоје на аеродромима у Европи, а један од разлога за укидање било је и мишљење међународног стручног тима Америчке асоцијације за ваздушну пловидбу која је проверавала да ли је наш аеродром способан за отпрему авиона према Америци. Њихов налаз је био више него позитиван, тако да ћемо од сада имати само једну контролу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво