МУП одбацује оптужбе о епидемији суицида

Министарство унутрашњих послова Републике Србије најоштрије одбацује неистините наводе Независног полицијског синдиката Србије да је у МУП-у завладала епидемија суицида међу запосленима, јер статистика показује да је током ове и претходне године далеко смањен број самоубистава полицијских службеника.

Током прошле године самоубиство је извршило пет припадника МУП-а, а у првих седам месеци ове године њих троје, наводи се у саопштењу.

"Зарад истинитог информисања обавештавамо јавност да је током 2006. било 12 самоубистава полицајаца, 2007. године 13 суицида, 2008. године осам, током 2009. десет, а следеће године извршено је једно самоубиство више", наводи се у саопштењу. 

како се додаје, у 2011. години убило се 14 припадника МУП-а, током 2012. десет, а у 2013. години осам.

"Из ових података јасно се види да није тачно да је у последњих 10 година 130 полицијских службеника извршило суицид, како тврде у Независном полицијском синдикату Србији, већ је тај број мањи од 100. Званични подаци јасно указују да је број самоубистава смањен, али и један изгубљени живот је превише за Министарство унутрашњих послова Републике Србије", пише у саоптењу.

"Међутим, не можемо да жмуримо на неистине које су изрекли представници Независног полицијског синдиката Србије и истичемо да је жалосно што се на овакав начин боре за привилегије унутар МУП-а", наводе у том министарству.

За полицијске службенике и чланове њиховог синдиката било би далеко боље да су поправили резултате свог рада у борби за бољи положај запослених у МУП-у.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 31. јул 2015, 18:51) - anonymous [нерегистровани]

ovo

zahteva jednu , nezavisnu , ali zaista nezavisnu analizu , ako je ona u državi Srbiji uopšte moguća !!!

(петак, 31. јул 2015, 18:35) - anonymous [нерегистровани]

Ko zna kakvu ratnu prošlost kriju samoubijeni policajci!

Hoće li i oni biti ubrojani u "srpske žrtve" 90-ih? Ne bi me čudilo! Hoće li smrt zbog eventualnog PTSP pripisati Armije RBiH, UÇK, NATO ili ko zna kome još?

(петак, 31. јул 2015, 17:54) - anonymous [нерегистровани]

Ma nije?

Odbacivo, ne odbacivo, to je epidemija ili masovno samounistenje. A mozda nije suicide, mozda je homocide.