Лекарка преминула од маларије на ВМА

Докторка Оливера Јовановић, лекарка Војномедицинске академије која је била ангажована у првој ротацији мировне мисије УН у Централноафричкој Републици, преминула је синоћ од последица тешког облика маларије.

Оливера Јовановић је примљена у Клинику за инфективне и тропске болести Војномедицинске академије 6. јула, у веома тешком општем стању са симптомима и знацима отказивања више органа, о чему је јавност била обавештена.

Током хоспитализације предузете су све неопходне дијагностичке и терапијске процедуре у циљу лечења најтежег облика маларије и њених компликација, саопштава Министарство одбране.

Министарство одбране и Војска Србије жале за губитком др Јовановић, која је за учешће у мисији заједно са осталим колегама одликована медаљом за службу у УН.

Министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутили су саучешће породици Јовановић.

Докторка Оливера Јовановић, лекар специјалиста радиологије, била је запослена у Институту за радиологију Војномедицинске академије, а у Министарству одбране ради од 1995. године.

У мисији MINUSCA у Централноафричкој Републици обављала је дужност лекара радиолога у војној болници нивоа 2.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 28. јул 2015, 22:55) - Milos [нерегистровани]

Junak

Kakvoj samo casti i na cijem junastvu divljenje, ponosni smo na zivote ovako velikih ljudi.

(уторак, 28. јул 2015, 22:07) - Denis M. [нерегистровани]

?

Moje iskreno saučešće