Уручене Светосавске награде

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић уручио је Светосавске награде за допринос квалитетном образовању и васпитању за 2014. годину које је освојило 13 појединаца и институција.

Срђан Вербић је рекао да су награде добиле личности које се истичу својим знањем и успесима, а установе одличним резултатима и посвећености у раду, наводи се у саопштењу Министарства, преноси Танјуг.

Добитници Светосавске награде су: наставница српског језика и књижевности у Петој београдској гимназији Виолета Кецман, ученик четвртог разреда Гимназије "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду Стефан Веља, директор Музичке школе "Стеван Мокрањац" у Пожаревцу Зоран Марић, ученица трећег разреда Основне и средње школе ''9. мај'' из Зрењанина Валентина Манојлов, ученица Основне школе "Мирослав Антић" из Оџака Нина Денић.

Награђени су и редовни професор Факултета драмских уметности Универзитета уметности у Београду Зоран Поповић, учитељ у Основној школи "Браћа Рибар" у Доњој Борини Душан Станковић и директор Основне школе "„Вук Караџић" из Београда Златко Грушановић.

Установе - добитнице награда су: Угоститељско-туристичка школа у Врњачкој Бањи, Основна школа "Милутин и Драгиња Тодоровић'', из Крагујевца, Основна школа ''Вук Стефановић Караџић'' из Левосоја, Бујановац, Предшколска установа "Вукица Митровић" из Лесковца и Пољопривредни факултет Универзитета у Новом Саду.

Вербић рекао је да су ово личности које се истичу својим знањима, успесима и карактером, који доприносе добром раду установа из којих долазе, унапређењу образовања и васпитања, негују добре међуљудске односе, имају значајна постигнућа у раду са децом и ученицима.

"Затим, то су институције које су одличним резултатима доказале посвећеност у раду, које нуде квалитетну наставу и програм, развијају подстицајну атмосферу, толеранцију, вишејезичност и мултикултуралност", навео је министар Вербић.

Ових 13 добитника изабрано је између више од 170 који су предложени Комисији за доделу Светосавске награде у јавном позиву Министарства, а награде су добили на основу залагања и остварених резултата у области образовања и васпитања, саопштило је Министарство.

број коментара 0 пошаљи коментар