Подела помоћи у складу с потребама

Председник Томислав Николић позвао је све који имају више да помогну угроженима. Током обиласка Смедеревске Паланке истакао је да ће у сарадњи са републичким Штабом за ванредне ситуације помоћ бити распоређена у складу са потребама.

Председник Николић уручио је хуманитарну помоћ грађанима Смедеревске Паланке и поручио да ће свако ко се у овој ситуацији огрешио морати да буде жестоко кажњен.

"Ово је ситуација кад нико не сме да се огреши, ко се огреши - мора да буде жестоко кажњен", рекао је Николић грађанима у Смедеревској Паланци, преноси Танјуг.

Председник Србије је рекао да донације за угрожена подручја свакодневно стижу и додао да се за помоћ последњих дана обраћа председницима свих држава.

"Тражићу од генералног секретара УН Бан Кимуна да организујемо донаторску конференцију за помоћ грађанима Србије и затражићу подршку за то и од Савета безбедности УН", рекао је Николић и најавио да ће сутра упознати председника Француске Франсоа Оланда са размерама штете која је настала после поплава.

Председник је позвао и све медије да са снимцима поплава и штета направе филм како би цео свет био упознат са размерама трагедије.

"А свет нека размишља о томе да ли Србија заслужује помоћ... Ово је невоља од бога, није невоља од народа, и зато људи морају у великој мери да помогну да се она исправи", рекао је Николић.

Позвао је све који имају више да помогну угроженима и истакао да ће у сарадњи са републичким Штабом за ванредне ситуације помоћ бити распоређена у складу са потребама.

Коментаришући позиве да се све донације објаве, Николић је рекао да сав новац који стиже у Фондацију "Драгица Николић" засад намењен за лекове, опрему и храну за бебе.

"Лекове набављамо у складу са захтевима централне апотеке у Београду, која обавља евиденцију о томе шта је где потребно и шта недостаје", рекао је Николић.

Председник Србије је након предаје помоћи обишао и поплављени градски стадион "Непокорена младост".

У Смедеревској Паланци, у којој се укрштају реке Јасеница и Кубршница, највише је поплављено насеље Карађорђево.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 22. мај 2014, 04:12) - DUSANKA [нерегистровани]

NAROD

"Sve ce to narod pozlatiti!"
(Laza Lazarevic)(среда, 21. мај 2014, 19:25) - anonymous [нерегистровани]

predsednice

dajte pomoc narodu dzabe, ko bude preprodavao humanitarnu pomoc strogo ga kaznite. narod ima poverenje u vas samo napred.

(среда, 21. мај 2014, 16:58) - anonymous [нерегистровани]

svaka cast

svaka cast