Распуст до петка

Министарство просвете донело одлуку да се обустави настава у свим основним и средњим школама у Србији до петка.

Министар просвете Жарко Обрадовић донео је одлуку да се у свим основним и средњим школама у Србији не одржава настава до краја седмице.

Обрадовић је рекао да је одлука о обустави рада до краја радне недеље у предшколским установама, основним и средњим школама донета пре свега због безбедности ђака, с обзиром на то да је од јуче проглашена ванредна ситуација на територији целе земље.

Министар Обрадовић је рекао и да је одлука достављена свим школама тако да би и оне које данас раде током дана требало да обуставе наставу и да не раде до петка.

Одлука је, како је рекао министар, донета и због енергената. "Школе се различито греју, али постоје неке које су скроз одсечене и немају никакво грејање", каже Обрадовић.

На заседању током недеље биће одлучено на који ће се начин поступати даље, рекао је Обрадовић, истичући да се најављује још хладније време и наставак падавина.

Из Министарства је саопштено да локалне самоуправе могу да организују продужене боравке, како би изашли у сусрет родитељима који немају где да оставе децу.

Министарство просвете раније је факултетима упутило препоруку да одложе испите који су планирани за ову недељу или групишу полагања у једном дану, а да предшколске установе раде најмањим могућим капацитетом.

Врата вртића неће бити закључана, а поједини родитељи кажу да им то одговара, јер у супротном не би имали где да оставе децу.

Министар рада и социјалне политике Расим Љајић позвао је центре за социјални рад и приватне домове за старе да се повежу са Црвеним крстом, локалним самоуправама, здравственим установама и да пруже помоћ пре свега сеоским домаћинствима у набавци хране лекова и огрева.

Министар је додао да је отворена стална телефонска линија (0800/115-116), где ће сви грађани, посебно стари, моћи да позову и да траже одговарајућу помоћ.

број коментара 27 Пошаљи коментар
(уторак, 07. феб 2012, 06:24) - anonymous [нерегистровани]

Online nastava

Uuuu što sam se radovao ovakvim varendnim raspustima a sad ne mogu da se oviknem od školovanja. Zato uvedite i online nastavu i sve će biti uredu. ;-)

(уторак, 07. феб 2012, 00:47) - anonymous [нерегистровани]

sneg

Zbog obicnog snega koji je uobicajen apojava zimi vi napravili senzaciju.

(понедељак, 06. феб 2012, 23:26) - anonymous [нерегистровани]

vrtici

100% tacno

(понедељак, 06. феб 2012, 23:20) - zvezdica :) [нерегистровани]

nema skole

odluka je ispravna..ali nije uredo sto neke skole ipak rade...zamislite kako je njima...prvo prevoz kasni,pritom se smrzavanju i uglavnom se mokri vrate kuci...uzas...

(понедељак, 06. феб 2012, 22:29) - anonymous [нерегистровани]

a

zamislite meni u srednjoj u 6h dok cekam bus :D

(понедељак, 06. феб 2012, 22:25) - anonymous [нерегистровани]

pa sto jes jes

Nije sigurno prijatno da u 7h cekamo bus,a samim tim jos u gradu su guzve,pa moramo i ranije da krenemo...
Autobusi voze sporo,klizavo je na putevima...

(понедељак, 06. феб 2012, 21:36) - anonymous [нерегистровани]

:)

Upravu si :D

(понедељак, 06. феб 2012, 21:34) - Jovan [нерегистровани]

:)

Po mom misljenju, ova odluka je doneta u pravom trenutku, ja sam djak i znam kako je kad u 7h ujutru na temperaturi -20 cekam bus...

(понедељак, 06. феб 2012, 21:01) - anonymous [нерегистровани]

Vrtici

Pa da li normalno da u ovakvim uslovima deca idu u vrtice?! Kakvi su to roditelji koji na ovim temperaturama vode decu u hladne sobe predskolskih ustanova? Naravno, da su hladne, jer su velike i grejanje kakvo god bilo ne moze ih dovoljno zagrejati! I obicno su trenutno u vrticima deca ciji roditelji sede kod kuce, a njih dovode da se ne bih dosadjivala kod kuce! Pa ako ministar kaze da treba i u ovim ustanovama redukovati, valjda to znaci da samo zaposleni roditelji dovode decu!?

(понедељак, 06. феб 2012, 20:46) - Student [нерегистровани]

Šta je sa fakultetima?

Da li je moguće da i pored preporuke ministra Obradovića da fakulteti odlože ispite ili ih grupišu u jedan dan oni to i dalje ne čine?Fakulteti u Novom Sadu i dalje rade i održavaju ispite, bez obzira na niske temp.sneg, i to što mnogi od nas putuju i ne mogu da doputuju u NS.Šta da radimo mi koji smo platili ispite, hoćemo da izađemo, al ne možemo jer putujemo?Novosadski fakultet apsolutno ne uzima u obzir nikakve preporike ministra. Hoće li reagovati na to nadležni ili mi studenti možemo da se lomimo,gubimo ispite i da to bude sasvim normalno!!!!!!