Штрајк радника ТВ Авала

Запослени у телевизији Авала ступили у штрајк због неисплаћивања зарада. Радници наводе да су у неколико наврата покушали да се договоре са управом о исплатама заосталих зарада, али да досад ниједан договор није поштован.

На телевизији Авала, која данас не емитује редован програм, одржан је састанак руководства са запосленима.

У саопштењу потписаном са "Запослени ТВ Авала", које је прослеђено медијима, запослени наводе да је разлог за обуставу редовних радних активности и ступања у штрајк неисплаћивање зарада запосленима.

Како прецизирају, запосленима је исплаћен први део јулске зараде, а хонорарцима јунска плата.

"Запослени су у неколико наврата покушавали да догове са управом начин на који ће бити превазиђена ситуација, али досад ниједан договор није поштован. Управо је данашњи датум и био одређен као дан када ће бити исплаћене заостале зараде", наводи се у саопштењу.

Менаџмент ТВ Авала саопштио је нешто касније да у програму те телевизије до даљег неће бити емисија које се реализују уживо.

Даље се наводи да су и власници и УО упознати са ситуацијом у свим детаљима и да се очекује да ће настала ситуација веома брзо бити решена.

Менаџмент саопштава и да је "иронија да се ова ситуација дешава у години у којој је ТВ Авала остварила најбоље пословне резултате од оснивања телевизије и ојачала своју репутацију код гледалаца".

"Зато је ово био моменат у коме су пословну одлуку о даљем функционисању телевизије морали да донесу власници", закључује се у саопштењу.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 24. дец 2011, 21:37) - Biljana Trninić [нерегистровани]

komentar

Stvarno je sramota za celu državu , jer je dozvolila da se ovakve stvari događaju. Inače Ja radim u OŠ Svetozar Miletić U Titelu , mi 3 meseca nismo primali platu, znam kako nam je bilo, mogu samo da zamislim kako je vama. Nadam se i iskreno želim da se izborite za svoje pošteno zarađene zarade!!!!!

(субота, 24. дец 2011, 11:11) - anonymous [нерегистровани]

neverovatno

Radili smo maksimalno korektno i tako da nam se vrati za novu godinu sramota a direktori se jos sa punim pravom ljute sto mi trazimo nas zaradjeni novac eto kako se vrednuje rad na tv-avali......

(четвртак, 22. дец 2011, 23:58) - anonymous [нерегистровани]

Фирму на Аукцију

Moжете остварити какве год резултате хоћете, али радник ради за плату, ако им не исплатите то требало би ту телевизију продати на аукцији и хитно исплатити раднике.Држава би требала да новом власнику нареди да раднике задржи због остварених резултата и да новом послодавцу донира разлику ако ликвидациона маса неможе да исплати плате.Људи знам да је капитализам, ал дајте мало обзира!

(четвртак, 22. дец 2011, 22:59) - M.B. - gledalac koji podržava zaposlene [нерегистровани]

Sramota za rukovodstvo i vlasnike

Zaposleni u TV Avala su svoje plate zaradili i one im se moraju isplatiti. Ako je bilo pogrešnih poslovnih poteza koji su doveli do loših rezultata, za to sigurno nisu krivi zaposleni. Te posledice mora snositi poslovodstvo i vlasnici, a nikako zaposleni.