Судије посвађале опозицију!

ЛДП оптужује напредњаке да преко страначких судија праве паралелни систем. Александар Вућић одговора да Чедомир Јовановић заменом теза штити Демократску странку.

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић оптужио је напредњаке да учлањивањем судија у своју странку стварају паралелне институције које угрожавају демократски поредак, а власт за неспособност да спречи опструкцију реформе правосуђа.

Лидер ЛДП-а тражи да институције одговоре на питања колико је судија и тужилаца страначки ангажовано и да ли се у исто време може непристрасно судити и бити страначки војник.

"Ако олако пређемо преко тога", каже Јовановић, "онда ћемо постати земља без система у којој свака странка има свој суд".

"Судије које су наводно прешле у СНС, нису прешле само у једну политичку партију, него су започеле процес стварања паралелних институција. Потребан је систем, а система нема ако се председник бави Димитровградом, премијер шљивама, а Шешељев пионир правдом и законом у Србији", каже лидер ЛДП-а.

"Сувише сам стар да бих био пионир, поносан сам што нисам криминалац. Демократска странка преко једног од својих патуљастих изданака покушава да прикрије афере 'Кофер', 'Јанушевић-Колесар' и што нема оптужнице у случају Ранка Панића", каже заменик председника СНС-а Александар Вучић.

Јовановић оптужује напредњаке да обмањују јавност јер су разрешене судије које су постале њихови чланови представили као адвокате, иако их, тврди, нема у званичном регистру.

Никола Пешић и Митар Ђенисић, које нам је представио први човек правног тима СНС-а, а бивши блиски сарадник председника републике, Цвијан, су судије које су разрешене због тога што су били увреда за судску професију у овој земљи. Зато што су били извршиоци радова режима који смо ми склонили", истиче Јовановић.

Вучић је показао копију адвокатске легитимације судије Ђенисића и рекао да је он после тога постао члан СНС-а и "тек после тога критиковао режим".

Вучић није желео да каже колико је људи из правосуђа прешло у напредњаке. Истиче да су они одлучили да се баве адвокатуром и да се боре против оних који су им одузели право да нормално раде и живе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво