Сусрет Тадића и Додика

Односи Београда и Бањалуке веома добри, а сарадња, посебно у економској сфери, продубљује се, изјавили председник Србије Борис Тадић и премијер Републике Српске Милорад Додик.

Председник Србије Борис Тадић и премијер Републике Српске Милорад Додик сложили су се да су односи Београда и Бањалуке веома добри и да се сарадња продубљује, посебно у економској сфери.

"Односи РС и Србије, у оквиру споразума о паралелним и специјалним везама се продубљују, а имајући у виду светску економску кризу може се контатовати да сарадња и инвестиције расту", рекао је Тадић на конференцији за новинаре после сусрета са премијером РС.

Додик се сложио да су односи веома добри, додавши да су спекулације, којима су неки склони, злонамерне.

Највише пажње, према Тадићевим речима, било је посвећено сарадњи у саобраћају, инфраструктури и другим привредним областима.

Премијер РС је истако важност улоге Србије у региону, посебно указавши да се Србија "вратила у срж Дејтонског споразума", из којег је раније била изопшетна и упозорио на тендеције у БиХ да се следи "дух Дејтона, уместо слова Дејтона" с циљем да се изврши централизација земље.

"Разумевање које имамо од Србије је апсолутно и јасно", рекао је Додик.

Како је навео, најновије активности председника Србије у региону доприносе да поверење буде подигнуто на виши ниво.

Премијер РС је рекао да је у данашњим разговорима једна од доминантних тема била и економска сарадња.

Додик је изразио очекивање да ће ускоро бити завршен мост на Рачи, а да се крајем августа и почетком септембра очекује да буду повезани Вишеград и Мокра Гора, што су зајднички пројекти Србије и РС.

Премијер РС се захвалио Тадићу што је РС омогућио контакт са кинеским фирмама које учествују у изградњи моста у Србији и да је то већ дало резултате јер су представници ове компаније данас у посети Бањалуци.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво