Владине мере ускоро пред посланицима

Посланици ће наредне седмице расправљати о мерама владе за смањење ефеката светске економске кризе и ребалансу буџета, најавила председница Скупштине Славица Ђукић -Дејановић. За Србију би било добро да ова влада остане цео мандат, истакла је председница.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић најавила је да ће идуће седмице прекинути текућу и сазвати нову седницу парламента, на којој ће посланици расправљати о мерама Владе за смањење ефеката светске економске кризе, као и о ребалансу буџета.

"Текућа седница не може бити завршена до краја следеће недеље и зато ћемо је, пошто ценимо да није ништа хитније од економских мера за превазилажење кризе, прекинути и наставити када будемо завршили са предлозима владиних мера", прецизирала је Ђукић-Дејановић у интервјуу Танјугу.

Председница парламента уверена је да ће мере које је Влада Србије усвојила 7. априла, бити достављене Скупштини до краја ове седмице, а посланицима "треба оставити неколико дана да се упознају са предложеним мерама, доставе сугестије и евентуално амандмане".

Плате посланика јесу високе, признаје Славица Ђукић-Дејановић али указује да су утврђене пре четири, пет година и да се нису мењале.

"Сви предлози владе у вези са платама запослених у администрацији биће достављени парламенту", најавила је Ђукић- Дејановић и прецизирала да ће у те мере бити укључене не само плате посланика, већ и смањење или укидање дневница.

Председница парламента је навела да ће бити смањени и трошкови телефонирања, без обзира на то што је за обављање представничке, надзорне и законодавне функције неопходна и та врста комуникације.

Ђукић Дејановић сматра да би евентуални ванредни парламентарни избори у Србији били "финансијски губитатак" и да не би дали другачији политички резутат од садашњег.

"За Србију би било добро да ова влада остане цео мандат, јер није случајно да једној влади треба дати и у добрим, а камоли у тешким временима рок да може да реализује програм и предизборна обећања", оценила је Ђукић Дејановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво