Читај ми!

Борељ: Престати са кризним менаџментом и нормализовати односе Београда и Приштине

Потребно је престати са сталним кризним менаџментом и напредовати ка нормализацији односа, поручио је шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ уочи састанка у Бриселу са председником Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

"Потребна нам је деескалација ситуације, да престанемо са сталним кризним менаџментом и почнемо да напредујемо ка нормализацији односа", поручио је Жозеп Борељ на Твитеру.

Борељ је подсетио да је за понедељак сазвао хитан састанак са Вучићем и Куртијем, у оквиру дијалога Београда и Приштине.

Како је раније саопштила Европска служба за спољне послове, Борељ ће имати одвојене састанке са Вучићем и Куртијем, почев од осам сати ујутру, након чега ће уследити заједнички састанак.

Вучић је поводом састанка поручио да није оптимиста и да не мисли да ће доћи до неког договора, али да не жели некоме да омогући да каже да Србија није хтела да учествује у разговорима.

Приштина је, упркос апелима из САД и ЕУ, најавила кажњавање власника возила српских регистарских ознака од 22. новембра.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво