Читај ми!

Бошко Обрадовић из Двери и Јелена Обрадовић из СНС-а за РТС о изборним условима

Бошко Обрадовић, председник Покрета Двери, и Јелена Обрадовић, посланица Српске напредне странке, разговарали су у студију РТС-а о томе докле се стигло са дијалогом представника власти и опозиције без присуства посредника.

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је да се дијалог власти и опозиције коначно убрзава и да ће се у септембру знати конкретније информације о изборним условима.

"Током јучерашњег састанка договорено је да дијалог буде завршен крајем августа, најкасније почетком септембра, када ћемо добити одговоре власти на наше опозиционе захтеве које смо испоручили у претходних дванаест састанака ове радне групе у Народној скупштини", наводи Обрадовић.

Додаје да европарламентарци треба да израде радни документ о изборним условима. 

"Такође до краја августа треба да добијемо и радни документ о изборним условима од делегације Европског парламента и они треба поново да дођу 17. и 18. септембра, када треба да буде завршен и тај други колосек, што значи да ћемо у наредних месец, месец и по дана знати на чему смо", наводи Обрадовић.

Лидер Двери је подсетио да су прихваћени предлози да се дијалог на оба колосека, и са присуством и без присуства делегације Европског парламента, заврши најмање шест месеци пре следећих избора.

Он је оценио да је "сада све на властима" и да они треба да одговоре на опозиционе захтеве. 

"Држава Србија спремна да разговара и води дијалог" 

Јелена Обрадовић, посланица Српске напредне странке, наводи да су на јучерашњем састанку сумирани резултати и предлози свих странака које су желеле да учествују у овом дијалогу и које желе да у наредном периоду учествујуна изборима.

"Србија данас на челу са председником Вучићем је итекако спремна да разговара и води дијалог, што смо и потврдили на свим претходним састанцима који се воде у нашој највећој институцији – Народној скупштини Србије. На састанку су учествовале и све политичке партије које су на претходним изборима показале одређени легитимитет и, што је изузетно важно, на јучерашњем састанку су сумирани сви они резултати и предлози свих странака које су желеле да учествују у овом дијалогу и које желе у наредном периоду да партиципирају на изборима", наводи Обрадовићева.

Истиче да је држава Србија са председником Вучићем на челу спремна да разговара о тим предлозима и да се нађе заједнички став и мишљење како би се унапредио изборни процес који је, како каже, био унапређен у односу на претходни период јер се на томе радило.

"Ја сам готово уверена да ће се највећи део тих захтева, готово преко 70 одсто бити усвојено и са једне и са друге стране, али што ће де факто бити резултат да све стране које учествују у том изборном процесу буду задовољне, а ти услови ће бити једнаки за све", поручила је Обрадовићева. 

Наводи и да лидер Двери Бошко Обрадовић врло добро зна да су избори 2020. били демократски.

"А њихова одлука да бојкотују изборе их је коштала, па су данас променили мишљење и итекако желе да учествују у дијалогу који је иницирала Српска напредна странка и председник Србије Александар Вучић. Држава Србије је данас итекако демократска земља зато и водимо овај дијалог", истиче Обрадовићева.

Истиче да се предлози не могу представљати на улици, упадима, насиљем, као што су то, како каже, чинили представници Двери.

"На тај начин се не спроводи демократија у Србији", поручила је Обрадовићева. 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво