Гренел са Тачијем у Приштини, следећа станица Београд

Специјални изасланик америчког председника за Косово Ричард Гренел састао се у Приштини са косовским председником Хашимом Тачијем. Гренел ће се сутра у 14 часова састати и са председником Србије Александром Вучићем.

Шест дана од именовања за специјалног изасланика, Ричард Гренел је у Приштини разговарао са Хашимом Тачијем.

Тачи је захвалио Гренелу на подршци коју су Сједињене Државе пружале Приштини у свим периодима.

"Од 2008. године није било усмерено оволико пажње САД према Косову", рекао је Тачи и додао да то "повећава поверљивост и веру у тражењу мировног споразума са Србијом".

На састанку је речено да ће мировни споразум између Приштине и Београда допринети развоју  региона, наведено је из Тачијевог кабинета.

Гренел је рекао да се нада да ће се делегације Београда и Приштине убрзо састати и да ће пронаћи решење. 

Састанку није присуствовао специјални изасланик Стејт департмента за западни Балкан Метју Палмер, чије је присуство раније најавио амбасадор САД на Косову Филип Коснет, наводи РТК 2.

"Активно учествовање САД у проналажењу коначног решења између Косова и Србије биће одређујуће", рекао је Тачи, наводи се из његовог кабинета. 

Гренел се састао и са лидером Покрета Самоопредељење Аљбином Куртијем. 

Ричард Гренел именован је месец дана пошто је за изасланика за Западни Балкан постављен Метју Палмер. Иако је амерички амбасадор у Приштини на Твитеру најавио и његов долазак, са приштинским политичарима разговарао је само Гренел.  

Амерички дипломата ће се сутра у 14 часова на Андрићевом венцу састати са председником Александром Вучићем.

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун рекао је за РТС да очекује да ће Гренел покушати да створи услове за наставак дијалога који се одвија под окриљем ЕУ, али и да ће динамику диктирати САД.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво