Коцијанчич: Сваку политичку расправу вратити у парламент

Портпаролка ЕУ Маја Коцијанчич каже да Брисел подржава међустраначки дијалог у Србији, а да би сваку политичку расправу требало вратити тамо где и припада у парламент.

"Сви актери морају учинити све што могу како би одржали политичку расправу тамо где и припада- у парламенту. Међустраначки дијалог треба подржати и одржавати га у парламенту", каже Коцијанчичева. 

Она на питање Танјуга о могућем посредовању ЕУ у дијалогу власти и опозицје око изборних услова каже да Унија "охрабрује све заинтересоване стране у Србији да ступе у дијалог ради проналажења заједничких решења".

Коцијанчичева наводи да је Европски парламент већ започео мисију у Србији са циљем да допринесе даљем јачању политичког дијалога у парламенту.

"Европски парламент изразио је спремност да блиско сарађује са свим српским политичким странкама у парламенту", каже Коцијанчичева.

Портпаролка ЕУ подсећа да последњи годишњи извешатај Европске комисије о Србији указује на важност примене препорука које је дала Канцеларија ОЕБС-а за демократске институције и људска права која је надледале претходне изборне циклусе у Србији.

"Иницијатива цивилног друштва да организује округле столове, као и одлука владе да формира радну групу која ће се бавити препорукама Канцеларије за демокртаске институције и људска права позитивни су и конструктивни кораци ", оцењује Коцијанчичева.

Она додаје да је међупартијски дијалог о неопходним реформама у земљи неопходан и за успешан улазак Србије у ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво