Харадинај: Спремни за дијалог ако расправљамо у оквиру постојећих граница

Косовски премијер Рамуш Харадинај изразио је спремност повратка дијалогу са Беогрдаом под условом да ће у њему да се разговара о аранжманима унутар постојећих косовских граница.

"Оно што Косово тражи је најосновније. Тражили смо споразумни оквир за узајамно признавање у постојећим границама. Овај оквир споразума треба да буде оквир онога о чему преговарамо и ништа друго", рекао је Харадинај на конференцији за медије у Приштини.

Харадинај се захвалио француском председнику Емануелу Макрону на искрености, што је током посете Београду изјавио да би требало да се нађе компромисно решење између Београда и Приштине.

"Захваљујем се председнику Макрону што је изразио искреност када је рекао да су Косово и Србија такође европске земље. Захваљујем му на послу којим се бави у приступу ова два народа. Ово није опис онога што може бити компромис, али је савет. Овај језик је логичан", навео је Харадинај.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 16. јул 2019, 14:03) - anonymous [нерегистровани]

NE!

Treba raspravljati cije je sta i ko gde hoce da zivi, to je jedino resenje da ne postanemo neprijatelji naroda koji je ziveo zajedno decenijama.