Вучић: Останите у Србији, ни у чему нисмо лошији

Председник Александар Вучић поручио је да ће се улагати у исток Србије, а грађане тог и осталих крајева позвао је да не напуштају земљу. Објавио је да је постигнут договор са великом компанијом која ће направити фабрику у Зајечару, и већ од јануара до јуна запослити 2.000 људи. Најавио је и да ће се градити брза саобраћајница од Параћина до Бољевца, Зајечара и Вршке Чуке, са краком према Бору.

Александар Вучић је на митингу у Зајечару, којим је завршио обилазак Зајечарског округа у оквиру кампање "Будућност Србије", рекао окупљенима да не кажу да су "сви су исти", јер нисмо сви исти, постоје људи којима је стало пре свега до Србије, до њене боље будућности, који се боре за Србију, и за сваки педаљ наше земље.

Поручио је да ће учинити све да нико у Србији нема зараду мању од 30.000 динара, какав год посао да ради. Важно је, истиче, да људи остају у свом крају и не одлазе у иностранство, јер ни у чему нисмо слабији од других, већ можемо у много чему да будемо бољи.

Додао је да се секира када у новинама види наслове о идеалним зарадама у Немачкој. "А за кога радите?", упитао је Вучић и замолио људе из иностранства да размисле да се са тим што су научили врате у Србију и да уложе у своју земљу.

"Нисмо ни у чему слабији од њих, а можемо у много чему да будемо бољи. И зато нам је потребна вера и снага, жеља и борбеност, поверење, јер без тога неће ништа са неба да падне", рекао је Вучић.

Још једном је упозорио на страшне податке о одливу становништва, јер у Зајечарском округу живи готово 40.000 људи мање него пре 20 година.

Председник је истакао да се у Зајечару ради здравствени центар, у који држава улаже 20 милиона евра. Такође, навео је да се извршити пуна реконструкција средњошколског центра, у који ће бити уложени додатни милиони, док се у нови стадион капацитета 8.200 места, по УЕФА стандардима улаже 17 милиона евра.

Улагаће се и у путну инфраструктуру, повезивање Зајечара са Старом планином, Неготивном, Кладовом, уз субвенције пољопривредницима и произвођачима снажније него било када, напоменуо је Вучић.

Како је рекао, због много лошег у претходном периоду и "лоповских" приватизација људи су одлазили. "Колико људи имамо да нам чувају границу према Буграрској и Румунији? То су нам пријатељи, али фале нам људи и молим вас да о томе водите рачуна", замолио је Вучић.

Обећао је да ће за два месеца доћи да провери шта је урађено.

"Излазимо из кризе, морамо да улажемо у мир са Албанцима"

Вучић је указао да Србија нема великих проблема у економији, додајући да полако али сигурно излазимо из кризе, а то се види по броју аутомобила, расту животног стандарда, али оно што нам, каже, прави проблем за напредак и раст и за додатне инвестиције, је мир и стабилност.

Зато, каже, морамо да толико улажемо у очување мира са Албанцима, што је тешка борба. "Они само једну ставр желе, а то је да признамо независно Косово. Ништа друго их не интересује. Када кажемо ‘ајде да разговарамо о компромису' кажу 'нема тога, хоћемо само да нас признате'", навео је председник.

Поновио је да је важно да подигнемо наталитет јер нам је свуда мали број људи.

Додао је да се јавни дуг у нашој земљи и даље спушта, затим да незапосленост спуштена са 26 одсто на 11,7 одсто, а плате просечне да су подигнуте са 320 на 462 евра. "Пре краја године биће значајан пораст плата и пензија и то ћете осетити у новчаницима. Долазићу да обилазим радове, а има их много", поручио је Вучић.

"Велика компанија долази у Зајечар"

Вучић је објавио да је постигнут договор са великом компанијом која ће направити фабрику у Зајечару, и већ од јануара до јуна запослити 2.000 људи.

Са том компанијом ће у наредних месец дана бити потписан уговор. "Од јануара креће запошљавање и за шест месеци биће запослено у новој компанији, новој фабрици, 2.000 људи Тимочког округа. То је најважнија вест која се деценијама чекала", истакао је Вучић.

Истакао је да се држава борила месецима и годинама за довођење такве компаније у Зајечар, пошто су до сада углавном инвеститори у последњем тренутку одустајали од тог града. "Добио сам коначну потврду, молили су ме да не говорим име компаније, али договор је постигнут", истакао је Вучић.

"Ускоро брза саобраћајница Параћин-Зајечар"

Председник је најавио да ће се градити брза саобраћајница од Параћина до Бољевца, Зајечара и Вршке Чуке, са краком према Бору, као и да ће бити направљена за само неколико година.

Прелиминарни трошкови показују да ће градња брзе саобраћајнице коштати око 460 милиона евра, а можда и до 600 милона евра са додатним трошковима, рекао је Вучић.

Додао је да ће Сокобања са додатних шест милиона евра добити излаз на Коридор 10. 

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво