Ђурић: Српском народу на КиМ укинута сва политичка права

Директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, наводи да спречавање представника Српске листе да наступе на локалним изборима на северу Косова и Метохије јесте чин којим су српском народу у покрајини укинута сва политичка права.

Марко Ђурић је у писаној изјави достављеној медијима навео да даље учешће Срба у било каквим приштинским институцијама и политичким процесима организованим од стране Приштине након оваквог чина постаје бесмислено.

Најавио је да ће одлука о даљим корацима бити донета након консултација са председником Србије, владе и политичким представницима Срба са КиМ.

"Представници фашистичког и шовинистичког покрета Самоопредељење у приштинској Централној изборној Комисији данас су увели мере националне сегрегације, а Србима је и формално одузет статус слободних људских бића на самопроглашеном Косову", навео је директор Канцеларије за КиМ.

Једно је сасвим сигурно, истиче Ђурић, Србија, као демократска и одговорна држава, Албанцима неће ускратити грађанска и политичка права, јер се, како каже, "оваквом лудилу и неодговорности Приштине не може и не сме парирати реципроцитетом". 

"Невероватно је и да се овакве ствари догађају пред очима међународне заједнице, која без икаквог ефикасног одговора посматра све разорније манифестације политичког дивљања Приштине", поручио је директор Канцеларије за КиМ.

Раније данас Централна изборна комисија потврдила је кандидатуре представника Демократске партије Косова и покрета Самоопредељење, али не и представника Српске листе

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 25. апр 2019, 09:43) - anonymous [нерегистровани]

Kosovka

Srbi trebaju imati ista prava.Tamo postoje i drugi Srbi.Ne samo Srpska Lista,tako im treba oni bi u dve fotelje da sede.E pa ne moze.Patriote su oni velike sa po dve plate!

(четвртак, 25. апр 2019, 08:27) - anonymous [нерегистровани]

mala

I da li ce neko reagovati na ovakvo ponasanje albanaca?

(среда, 24. апр 2019, 19:19) - Milena [нерегистровани]

dijalog

Svet mora da uvidi kakav se teror vrši nad našim ljudima na Kosovu.

(среда, 24. апр 2019, 16:20) - Andrijana [нерегистровани]

Podrska

Podrska nasem narodu na KIM.

(среда, 24. апр 2019, 16:10) - Petra [нерегистровани]

Nepravda

Kakva diskriminacija od strane Pristine prema Srbima na KiM. Uslovi za nastavak dijaloga su nikakvi,Pristina bi trebalo da se uozbilji.

(среда, 24. апр 2019, 13:33) - niki [нерегистровани]

Kosovo

Srbi moraju imati ista prava kao i ostali jer ovo je čista diskriminacija