Ђурић: Српском народу на КиМ укинута сва политичка права

Директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, наводи да спречавање представника Српске листе да наступе на локалним изборима на северу Косова и Метохије јесте чин којим су српском народу у покрајини укинута сва политичка права.

Марко Ђурић је у писаној изјави достављеној медијима навео да даље учешће Срба у било каквим приштинским институцијама и политичким процесима организованим од стране Приштине након оваквог чина постаје бесмислено.

Најавио је да ће одлука о даљим корацима бити донета након консултација са председником Србије, владе и политичким представницима Срба са КиМ.

"Представници фашистичког и шовинистичког покрета Самоопредељење у приштинској Централној изборној Комисији данас су увели мере националне сегрегације, а Србима је и формално одузет статус слободних људских бића на самопроглашеном Косову", навео је директор Канцеларије за КиМ.

Једно је сасвим сигурно, истиче Ђурић, Србија, као демократска и одговорна држава, Албанцима неће ускратити грађанска и политичка права, јер се, како каже, "оваквом лудилу и неодговорности Приштине не може и не сме парирати реципроцитетом". 

"Невероватно је и да се овакве ствари догађају пред очима међународне заједнице, која без икаквог ефикасног одговора посматра све разорније манифестације политичког дивљања Приштине", поручио је директор Канцеларије за КиМ.

Раније данас Централна изборна комисија потврдила је кандидатуре представника Демократске партије Косова и покрета Самоопредељење, али не и представника Српске листе

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво