Харадинај разрешио Ненада Рикала

Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај саопштио је на свом налогу на Фејсбуку да је разрешио дужности министра пољопривреде, шумарства и руралног развоја Ненада Рикала. Српска листа саопштава да је Рикало смењен јер њени чланови не пристају на гажење права Срба. Очекује се да за новог министра буде именован Бобан Станковић из Самосталне либералне странке, али још нема званичне потврде.

"Данас сам донео одлуку и разрешио дужности министра пољопривреде, шумарства и руралног развоја, Ненада Рикала", навео је Харадинај који је у посту на фејсбуку објавио и фотографију те одлуке. 

Он је додао да ће се "сарадња са представницима свих заједница и представницима српске заједнице несметано наставити". 

"У политичком процесу који је предамном поштоваћу сваку и свачију посвећеност. Рикало је био поштовани министар у влади Републике Косово", навео је Харадинај.  

РТК2 на српском језику раније је пренела да је извор близак Социјалдемократској партији Косова рекао да се данас очекује разрешење дужности министра Рикала, како би посланичка група ове странке гласала за буџет за 2019. годину.

Српска листа је саопштила да је Рикало смењен јер њени чланови не пристају на политику гажења права Срба и њихових интереса. 

"Зато смо у оставци од марта 2018. године и никада и ни по коју цену нећемо пристати да будемо нечији фолклор и декорација. Влада у Приштини нема легитимитет без учешћа легитимних представника српског народа", наведено је у саопштењу.

Додаје се да Српска листа своју снагу црпи из подршке српског народа, и да их Приштина неће сломити.

"Данашња одлука чини нас још јачим и одлучнијим да се боримо за свој народ", закључује Српска листа.

Косовска скупштина расправља о тиму за дијалог са Београдом, о буџету као и о Статуту "Трепче".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво