Српска листа: Став је јасан, не учествујемо у раду приштинског парламента

Српска листа саопштила је, поводом различитих дезинформација које су се појавиле у медијима, да потврђује јасан став посланика те листе да неће учествовати у раду скупштине у Пршитини – све док се не повуку таксе које је Приштина увела и тиме угрозила опстанак српског народа на Косову и Метохији.

"И понављаћемо то докле год буде потребно и докле год не схвате сви они који су у Приштини и на Западу навикли да имају своје Србе да на нас у тој работи не рачунају", поручила је Српска листа.

Како се подсећа, посланици Српске листе су у опозицији и не подржавају предлоге који долазе на дневни ред од бруталне отмице директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, пребијања голоруког народа и легалних и легитиминих представника Срба, 26. марта прошле године у Косовској Митровици.

"Девет посланика Српске листе су мандат добили подршком 90 одсто својих сународника, увек су уз свој народ, и неће променити своју одлуку, а један посланик Самосталне либералне странке који је и даље део владајуће коалиције Рамуша Харадинаја и гласа за све што предложе косовски Албанци нека гласа и даље, за разлику од њега, наши мандати припадају српском народу, а не албанском, за нас су гласали Срби, а не Албанци", истиче се у саопштењу Српске листе.

Премијер привремених институција у Приштини Рамуш Харадинај позвао је посланике Српске листе да присуствују седници парламента, када на дневном реду буде гласање о буџету, пренео је РТК 2.

Како наводи тај медиј, лидер СЛС и посланик ове странке у косовској скупштини Слободан Петровић изјавио је на конференцији за новинаре у Грачаници да ће подржати буџет, јер је, како каже, прихваћен један његов амандман.

Српска листа напустила је косовску владу и парламент крајем марта прошле године, након хапшења директора канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Тада су представници Српске листе истакли и да пет година ништа није учињено на формирању Заједнице српских општина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво