Уз гарду и химну почело редовно јесење заседање Скупштине

Уз интонирање државне химне и постројавање Гарде Војске Србије испред Дома Народне скупштине почело је редовно јесење заседање, на чијем дневном реду треба да буду измене и допуне Закона о заштити животне средине и више споразума. Међутим, парламент је прекинуо рад због недостатка кворума, па ће се са утврђивањем дневног реда наставити сутра.

Редовно јесење заседње почиње првог радног дана у октобру и не може трајати дуже од 90 дана. Седница је почела постављањем посланичких питања, а парламент је прекинуо рад због недостатка кворума, па ће се са утврђивањем дневног реда наставити сутра у 10 часова.

Посланици опозиције поднели су више од 170 предлога за допуну дневног реда данашње седнице Скупштине Србије.

Опозиција је до 14 часова, када је била проглашена редовна пауза, успела да образложи око 60 од око 170 поднетих предлога за допуну дневног реда. 

Међу предлозима су измене и допуне различитих закона, као и формирање више анкетних одбора, а председница парламента Маја Гојковић обавестила је посланике да ће данас радити и после 18 часова.

На дневном реду сазване седнице су измене и допуне Закона о заштити животне средине и више међудржавних споразума.

Посланици ће разматрати Споразум влада Србије и Хрватске о сарадњи у области заштите животне средине и очувања природе и Споразум о очувању афричко-евроазијских миграторних птица водених станишта.

Пред посланицима је и потврђивање Протокола о одрживом транспорту уз Оквирну конвенцију о заштити и одрживом развоју Карпата, као и Предлог закона о потврђивању Споразума о очувању популација слепих мишева у Европи.

Међу 12 тачака дневног реда је и Предлог одлуке о престанку функције председника Основног суда у Сомбору који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, као и утврђивање састава сталних делегација Скупштине Србије у међународним парламентарним институцијама.

Поред тога, на дневном реду је и избор чланова и заменика чланова одбора Скупштине Србије које су поднеле посланичке групе Српске радикалне странке, Социјалдемократске партије Србије и Доста је било.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво