Састанак Вучића и Лија, добродошлица на српском језику

Председник Србије Алексаднар Вучић састао се са кинеским премијером Ли Кећангом у Тјенђину. Док су се руковали испред бројних новинарских екипа, Ли је Вучићу на српском језику рекао "добродошли".

Александар Вучић се четврти пут састаје са кинеским премијером. Очекује се да ће разговарати о економској сарадњи пре свега у области иновативних технологија, као и о могућности да Кина помогне Србији у иновационим технологијама и развоју нових високотехнолошких производа.

Александар Вучић борави у вишедневној посети Кини. Претходна два дана потписани су бројни вредни споразуми, а данас је председник Србије присуствовао отварању "летњег Давоса" у Тјенђину.

Вучић се данас састао и са гувернером провинције Хебеј, као и представницима компаније "Хбис", која је власник Железаре у Смедереву. Затим је присуствовао свечаном ручку који је за српску делегацију и кинеске компаније приредио оснивач Светског економског форума Клаус Мартин Шваб.

Председник Србије рекао је данас да је Србији потребно да "уђе у коло" Четврте индустријске револуције и да ће учинити све да модерне технологије доведе у Србију.

Оценио је и да је веома важно што је председник Кине Си Ђинпинг прихватио да поново посети Србију јер је то сигнал инвеститорима да улажу у нашу земљу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво