Гојковић: Стигао извештај немачке полиције о случају Омеровића

Председница скупштине Маја Гојковић рекла је да је добила извештај у вези са случајем посланика Меха Омеровића, који још није за јавност, али је навела да он није пуштен јер се правдао за учињено дело, већ зато што се позвао на дипломатски имунитет.

Маја Гојковић је, одговарајући у скупштини на питање председника СРС Војислава Шешеља, рекла да ради на томе да расветли случај који је, оценила је, бацио сенку на углед српског парламента.

"Извештај, који још није за јавност, добила сам од немачке полиције са аеродрома и морам због јавности да кажем да се посланик Мехо Омеровић није правдао за учињено дело, него се позвао на дипломатски имунитет и због тога што поседује дипломатски пасош он је пуштен на слободу, а не због неких других околности", рекла је Гојковићева.

Како је рекла, она као председник парламента мора да потписује налоге, а одбори парламента одлучују о томе да ли ће неки посланик путовати или неће.

"Имам право да не потпишем да неко од посланика не путује, а што се тиче евентуалног продужења дипломатског пасоша, ако ситуација буде овакава каква је у извештају, нећу потписати да неко у парламенту добије дипломатски пасош и о томе сам вољна да разговарам и да браним аргументе са свим посланицима, без обзира на то да ли чине владајућу већину или опозицију", истакла је Гојковићева.

Додала је да ће разговарати ако треба и са свим шефовима посланичких група и "онима који ћуте, а који знају да буду гласнији о другим случајевима и да траже разне санкције према посланицима", како би исти критеријуми важили за све.

"Када будем имала детаљније податке, немам шта да кријем, све ћу вас упознати о чему се ради па ћемо видети шта парламент може, а шта не може да уради, шта је уствари политичка одлука појединачних партија, не наша", рекла је Гојковићева.

Шешељ је питао Гојковићеву и председницу владе Ану Брнабић шта ће урадити поводом "афере са којом је упознат цели свет у вези са послаником који је крао".

"Један српски посланик се прославио тако што је из фри-шопа украо један парфем, три кармина и једну мазалицу", рекао је Шешељ и додао да су сви светски медији о томе известили, те да су узалуд напори власти да "ангажује лобисте по Америци" да поправе слику Србије.

"Дође Мехо (Омеровић) па вам те милионе поцепа и од њих конфете направи", рекао је Шешељ.

Лидер радикала је додао да у Србији сви ћуте, а да Омеровић и даље има дипломатски пасош и може да путује где хоће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво