Драган Марковић Палма тражи хитну седницу Владе

Лидер Јединствене Србије затражио је сазивање хитне седнице Владе Србије због блокада путева широм земље.

"То што ради пет-шест 'опозиционих политичара превараната' који позивају грађане да блокирају саобраћајнице широм Србије због цене горива није демократија. То је угрожавање живота грађана Србије, који морају по овој врућини да чекају у редовима", наводи се у саопштењу Марковића објављеном на сајту Јединствене Србије.

"Тражим од Владе Србије хитну ванредну седницу и да обезбеди сигурност за све грађане и слободно кретање свих грађана које је загарантовано Уставом Србије", истакао је Марковић.

Марковић у свом саопштењу пита зашто бивши заштитник грађана Саша Јанковић није регаовао када су у бившој влади акцизе повећаване и 100 одсто.

"То му је било у опису посла, да штити грађане, па се сад сетио цене горива", додаје Марковић.

Сматра да је реч о крајње лицемерном понашању опозиционих политичара, који, како је истакао, поново у Србији призивају румунски или неки други сличан сценарио.

"Моје питање за Владу Србије је да ли зна да је у Србији већ пет дана ванредно стање због блокада саобраћајница широм земље", напомиње се у саопштењу Марковића.

"Влада Србије је дужна да обезбеди јавни ред и мир и слободу за све грађане и Влада треба да одбрани грађане Србије и државу од неколицине неодговорних опозиционих политичара који имају пар одсто подршке у народу", закључио је председник Јединствене Србије.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво