Италија подржава европску перспективу Србије

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је са новоименованим амбасадором Италије Карлом Ло Кашом о билатералним односима две државе, европским интеграцијама Србије, реформама које се у процесу приступања спроводе, ситуацији у региону и другим темама.

Министарка Јоксимовић је захвалила на свеукупној подршци и помоћи коју Италија пружа Србији у процесу приступања.

Истакла је да је чланство у ЕУ спољно-политички приоритет Србије, а да су евроинтеграције најбољи механизам свеукупног развоја државе.

Изразила је наду да ће нова Влада Италије задржати позитиван курс према европском путу Србије, наводи се у саопштењу из Владе Србије.

Јадранка Јоксимовић прецизирала је да је Србија јасно опредељена да на свом европском путу, а ради добробити грађана и изградње правне и праведне, економски прогресивне државе спроводи реформе.

Јоксимовићева и Ло Кашо сагласни су да су реформе у поглављима 23 и 24, која се тичу правосуђа, борбе против криминала и копрупције, мањинских права и медијских слобода, важне за наставак европског пута наше државе.

Амбасадор Ло Кашо рекао је да ће Италија наставити да подржава европске интеграције Србије и да ће настојати да допринесе афирмацији нашег процеса приступања.

Оценио је да резултати реформи потврђују европску перспективу Србије, која је доказала да је важан чинилац стабилности региона и Европе, али и поуздан партнер ЕУ.

Јоксимовић и Ло Кашо сагласни су да се традиционално добри, и без отворених питања, односи Србије и Италије развијају на обострано задовољство и да има капацитета за њихово свеукупно развијање и јачање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво