Вучић о ЗСО: Не очекујте много боље, биће тешко

Председник Србије Александар Вучић, коментаришући то што Приштина не испуњава своје обавезе из Бриселског споразума, истакао је да морамо да знамо да живимо у двоструким стандардима и да не треба да очекујемо да ће бити много боље, већ да ће бити тешко.

Александар Вучић је након обиласка радова на Коридору 11 код Обреновца, на питање да ли постоји неко на Западу ко каже да Србија није проблем, већ да је јасно да Албанци не желе да формирају ЗСО, рекао да сви то знају, али да то никога посебно не интересује, посебно не оне који су признали независност Косова.

Указао је да нико није реаговао на изјаву координатора за дијалог Београда и Приштине косовских власти Авнија Арифија.

"Својевремено је Дејвид Макалистер био фер, па је рекао албанском премијеру Едију Рами да би, да је Србија учинила неком Албанцу оно што је учињено Марку Ђурићу у Приштини, Вучић био обешен насред УН. Живимо у двоструким стандардима, нешто важи за нас, нешто за њих. Тако је било и биће", казао је Вучић.

Истакао је да је наша жеља да се изборимо за бољи статус, те да је важно што нам пријатељи као што је кинески председник Си Ђинпинг шаљу писма, примају га у Турској, Русији, и на Западу уз више поштовања.

"Њихов интерес је да гурају независно Косово, а наше да штитимо наш народ. Не очекујте много боље, биће тешко", закључио је Вучић.

О хапшењу у САД

Одговарајући на питање новинара о хапшењу групе људи у САД, а међу којима су, како наводе медији, и блиски сарадници Вука Јеремића, Вучић је навео да је реч о Патрију Хоу и шеику Тидијану Гадиоу, који су ухапшени у корупционашком скандалу од три милиона евра, а српској јавности су познати као блиски сарадници Вука Јеремића и његове организације ЦИРСД.

Како је рекао, реч је о озбиљним међународним криминалцима и додао: "То смо знали, није то од јуче."

Рекао је и да су уплаћиване и паре из страних амбасада, а видеће се шта ће се ту испетљати и о чему се ради, као и да ће "свирати клавир".

"Те лопове и сецикесе оставите по страни", рекао је Вучић, те додао да је на другој страни данас добар дан, између осталог, и због изградње моста код Обреновца, вести о укидању Закона о привременом смањењу пензија...

Новинаре је интересовала и реконструкција Владе и питање да ли ће амбасаде имати утицаја на избор министара, на шта је Вучић рекао да од када је био премијер и сада председник Србије сви знају да ниједан амбасадор не може да се меша у то.

"Ко ће да буде на функцијама прво треба да се одлучи у надлежним органима, о томе одлучују грађани Србије преко својих изабраних представника. Поносан сам на то што смо независна, слободарска земља која самостално доноси своје одлуке", рекао је Вучић.

У том смислу Вучић је рекао и да "ови из опозиције све знају" и много су важни.

"Само поставите Сашу Јанковића за премијера и међународног лопова Вука Јеремића. Не знам шта је препоштеном Ђиласу што сâм пријави 25 милиона евра имовине, питајте раднике који се муче колико им треба, милион година за то што је неко за три године владавине опљачкао грађане Србије – они ће много да се питају у Србији", поручио је Вучић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво