Си одговорио Вучићу на писмо: Учвршћује се међусобно политичко поверење

Придајем велику пажњу развоју кинеско-српских односа и спреман сам да са Вама уложим напор да наше државне односе подигнемо на нови ниво, поручио је председник Кине Си Ђинпинг у одговору на писмо председника Србије Александра Вучића.

Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг одговорио је на писмо председника Србије Александра Вучића, који је тражио блиску сарадњу са Пекингом у свим областима од обостраног значаја.

"Ваше писмо ме је много обрадовало. Веома ценим то што Ви поклањате велику пажњу развоју односа са Кином и активно се залажете за унапређење практичне сарадње наших двеју земаља", навео је Си у писму које је пренела Служба за сарадњу с медијима председника.

Кинески председник је истакао да се свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије одлично развија, да се учвршћује међусобно политичко поверење и да интензивно напредује практична сарадња у областима енергетске и саобраћајне инфраструктуре, као и у другим областима, што представља конкретне интересе народа наших двеју земаља.

"Сарадња у области војне индустрије и трговине представља важан израз високог нивоа међусобног политичког поверења и стратешког карактера билатералних односа Кине и Србије. Кинеска страна је спремна да са српском страном разговара о продубљивању размене и сарадње у области војне индустрије и трговине, као и сарадње у другим областима, непрекидно обогаћујући садржај Свеобухватног стратешког партнерства двеју земаља. Кинеска страна изражава добродошлицу српској делегацији, која би дошла у посету Кини на разговор о конкретним темама, у термину о коме ће се договорити наше ресорне институције", наведено је у писму.

Си је указао да придаје "велику пажњу развоју кинеско-српских односа" и да је спреман да са Вучићем уложи напор како би се односи подигли на нови ниво.

"Желим Вам велики успех у раду и добро здравље", наводи се у писму председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво