Брнабићева потврдила увођење контрамера Хрватској

Премијерка Ана Брнабић је потврдила да ће Србија увести контрамере Хрватској, због тога што је та земља забранила улазак министру одбране Александру Вулину.

На питање новинара које контрамере према Хрватској ће Влада Србије сутра усвојити, Брнабићева је кратко рекла – "видећете сутра".

У међувремену се поводом контрамера огласила и хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, рекавши да је не занима које ће реципрочне мере Србија увести Хрватској, већ је, каже, занима наставак дијалога.  

Председник Србије Александар Вучић рекао је јуче да ће на забрану уласка министру Вулину у Јасеновац Србија одговорити адекватним мерама, најавивши да ће Влада у четвртак одлучити које ће то мере бити.

Он је приметио да би, с обзиром на то да је забрана изречена Вулину због његових изјава, волео да зна како је то неко у ЕУ увео вербални деликт и дао себи право да арбитрарно одлучује да ли му се нечије мишљење свиђа или не.

Министарство спољних и европских послова Хрватске саопштило је у суботу да министар одбране Србије Александар Вулин није добродошао у Хрватску до даљег

У саопштењу се наводи да је Министарство нотом која је упућена Амбасади Републике Србије у Загребу осудило изјаву министра одбране Србије Александра Вулина, у којој тврди да о његовом доласку у Хрватску може да одлучи врховни командант Војске Србије, господин Александар Вучић, а никако о томе не могу да одлуче хрватски министри.

"Не крећемо од нуле у изради медијске стратегије"

Премијерка је рекла да је, након консултација са председником Србије, тренутно заустављен рад на изради медијске стратегије, јер нема пун легитимитет, због неучествовања свих релевантних медијских асоцијација, али је истакла да се неће кренути од нуле у изради тог документа.

Треба, каже, кренути од тачке на којој се било када су удружења почела да излазе из радне групе.

"Договорили смо се да (саветница председника Србије за медије) Сузана Васиљевић, као особа која има јако дуг стаж у сарадњи са медијима и лично познаје све уреднике и већину новинара, као и представнике медијских удружења, помогне мало у даљој комуникацији. Како бисмо направили атмосферу у којем можемо да имамо дијалог", рекла је Брнабићева одговарајући на питања новинара.

Како каже, ако крене да се ради даље на медијској стратегији, Влада жели да буде сигурна да медијска удружења неће поново излазити из тог дијалога.

На питање када би медијска стратегија могла да буде готова, Брнабићева је рекла да ће то зависити од дијалога са удружењима – УНС-ом, НУНС-ом, Удружењем независних новинара Војводине и других, која треба и хоће да учествују у раду на медијској стратегији.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво