Посланичка питања o Шпанији, "случају Париз", Савамали...

Скупштина Србије почела је нову седницу посланичким питањима o координацији са политиком Шпаније, Савамали, обуци наставника, медијској стретегији, "случају Париз".

Ђорђе Вукадиновић, Покрет за спас Србије-Нова Србија, питаo je да ли Влада Србије координира своје активности са шпанском Владом и премијером Маријаном Рахојем у светлу припрема за Самит у Софији.

Мирослав Алексић, лидер Народне странке, подсетио је да је данас тачно две године од када су током ноћи порушени објекти у Херцеговачкој улици. Питао је председника и премијерку Србије ко је рушио и по чијем налогу и ко је бесправно везивао грађане.

Бранка Стаменковић из покрета Доста је било тврди да су прошлог викенда наставници који су похађали обуку Министарства просвете по Србији, добили за оброк сендвиче који су послати поштом два дана раније.

Сендвичи су стигли у пакетима обележени као промо-материјал, тврди Стаменковићева и пита министра просвете да испита зашто је приватној интернет књижари поверено и плаћено да нахране наставнике.

Поводом скандала у дипломатском представништву у Паризу, Јован Јовановић из клуба Самосталних посланика пита министра спољних послова да ли је тачно да је амбасадор Ристић у Паризу отворио канцеларију за посредовање на име своје жене и ко му плаћа чланарину у једном од најексклузивнијих пословних клубова у Паризу.

Радослав Милојичић из Демократске странке зарадио је опомену док је постаљвао питање председници скупштине на који начин ће да одговори "на говор мржње који су срамни радикали изговорили прошавши поред клуба ДС и на насиље које се десило, док се председавајући Арсић правио да не чује".

Председавајући Верољуб Арсић изрекао му је опомену уз образложење да је припаднике политичке странке назвао срамним.

Посланици расправљају о више од 180 предлога опозиције за допуну дневног реда. Влада је предложила да се размотри пакет војно-безбедносних законских предлога, међу којима су и измене закона о Безбедносно-информативној агенцији, које предвиђају дискреционо право директора БИА да запошљава без конкурса, уз одобрење Владе.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво