ЛСВ: Важно разоткрити политичку позадину убиства Ђинђића

Изузетно је важно да буде разоткривена пуна политичка позадина убиства Зорана Ђинђића, а налогодавци изведени пред лице правде, поручују из ЛСВ, наводећи да би и Војислав Коштуница требало да изнесе сва сазнања у вези с тим.

"Милорад Луковић, Звездан Јовановић и сви други учесници атентата, убице су којима је место у затвору. Место им је у затвору и вечној срамоти. Са друге стране, и данас је чудно то што је Војислав Коштуница позив да буде сведок на суђењу за убиство Зорана Ђинђића доживљавао као кампању против њега и што је вајни легалиста то на крају и избегао уз помоћ некакве петиције неколицине интелектуалаца и националиста", наводи се у саопштењу.

Није касно да Коштуница пред надлежним органима одговори на питања о свему што би можда могло боље осветли политичку позадину тог атентата, наводи лидер странке Ненад Чанак.

Како се наводи у саопштењу, јасно је да је атентат на премијера Зорана Ђинђића био покушај да се зауставе промене и европски курс ове земље.

"То је био удар на уставни поредак и безбедност земље. Речју, покушај државног удара и прво у низу планираних убистава која је спречио само брз одговор државе и хапшење убица", каже Чанак.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво