Разрешена генерална секретарка Народне скупштине

Парламент је разрешио Светиславу Булајић дужности генералног секретара Народне скупштине, на предлог председнице Скупштине Маје Гојковић, који је уследио после јавне препоруке Агенције за борбу против корупције.

За разрешење Светиславе Булајић гласало је 135 посланика, од 138 присутних, један глас је био против, а два посланика нису гласала.

Председница Скупштине је претходно предложила да се по хитном поступку у дневни ред актуелне седнице уврсти предлог за разрешење, што су посланици прихватили. 

Агенција за борбу против корупције је раније доставила председници Скупштине Србије предлог за разрешење Булајићеве, због тога што је противзаконито себе упућивала на службена путовања у иностранство и наплаћивала дневнице, али и обрачунавала прековремени рад.

Та агенција је решењем од 19. октобра прошле године утврдила да је Булајићева током обављања јавне функције у 2017. години себе упућивала на службена путовања у Истанбул, Кијев, Единбург и Варшаву и наплатила девизне аконтације на име дневница.

Она је исплатила себи 163.061 динар на име прековременог рада.

Секретарка, како је навела Агенција, није обавестила ту агенцију да је у поменутом случају у сукобу интереса, због чега јој је изречена мера јавног објављивања препоруке за разрешење са јавне функције генералног секретара.

Председница Скупштине и секретарка нису имале добру сарадњу, а медији су писали, позивајући се на незванична сазнања, да се Булајићева неадекватно односила према запосленима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво