Свечани дочек за Шинза Абеа испред Палате "Србија"

Јапански премијер Шинзо Абе боравио је у Београду, где му је испред Палате "Србија" приређен свечани дочек. Абеа су раније данас на београдском аеродрому дочекали премијерка Србије Ана Брнабић и министар спољних послова Ивица Дачић. Ово је прва посета једног јапанског званичника на тако високом нивоу после три деценије.

21.40 – Председник и премијерка Србије приредили су у Дому гарде на Топчидеру свечану вечеру за јапанског премијера Шинза Абеа, на којима су Вучић и Абе одржали здравице.

18.00 - Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и амбасадор Јапана у Србији Ђунићи Марујама потписали Ноту о волонтерском програму јапанске прекоморске сарадње.

17.00 - Састанак делегација са привредницима двеју земаља. 

16.15 - Званични разговори делегација у Палати "Србија". Вучић је истакао да је посета Абеа нови ветар у леђа односима Србије и Јапана.

15.40 - Свечани дочек за Шинза Абеа отпочео је испред Палате "Србија" интонирањем химни Србије и Јапана. 

14.40 - Абе је стигао у Београд, где су га на Аеродрому дочекали Ана Брнабић и Ивица Дачић. 

Шинзо Абе је у Србију дошао у оквиру европске турнеје, а домаћин му је председник Србије Александар Вучић.

Абеу је у испред Палате "Србија" приређен свечани дочек, а добродошлицу му је пожелео председник Александар Вучић.

Званични разговори делегација почели су у Палати "Србија".

Раније данас, Абеа су на београдском аеродрому дочекали премијерка Србије Ана Брнабић и министар спољних послова Ивица Дачић. 

Јапански премијер је у дводневну посету Србији стигао заједно са делегацијом јапанских привредника, а то је и прва посета једног јапанског званичника Београду на тако високом нивоу у последње три деценије, па је долазак Абеа унапред добио епитет "историјски".

Према програму, одржан је састанак делегација са привредницима двеју земаља, на којем су се учесницима обратили Вучић, Абе и Брнабићева.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и амбасадор Јапана у Србији Ђунићи Марујама потписали су Ноту о волонтерском програму јапанске прекоморске сарадње.

Председник Србије изјавио је, уочи доласка јапанског премијера, да је то велика част и да смо на ту посету веома поносни, те да је Србија једна од шест земаља источне Европе коју ће посетити, у којој ће се најдуже задржати и једина земља коју ће посетити а која није чланица ЕУ. 

РТС је на Првом програму преносио обраћање председника Вучића и премијера Абеа. 

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво