Брнабићева и Топилин о наталитету и социјалној заштити

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са руским министром за рад и социјалну заштиту Максимом Топилином о заједничком пројекту две државе у области социјалне заштите, наставку сарадње у областима пензионог осигурања и бриге према особама са инвалидитетом.

Нарочита пажња посвећена је теми демографије и позитивним искуствима која су дали програми за повећање наталитета у Руској Федерацији, а која би за Србију били од изузетног значаја, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Министар Топилин обећао је да ће пружити сву могућу подршку ресорним министарствима Владе Србије која се баве темом наталитета.

Договерено је да се настави рад на припреми Споразума о социјалној заштити између Републике Србије и Руске Федерације, који би требало да буде потписан до краја године. 

Премијерка Брнабић нагласила је да је овај споразум од изузетног значаја, имајући у виду велики број грађана Србије радно ангажованих у Руској Федерацији.

Премијерка Брнабић и министар Топилин договорили су интензивирање сарадње ресорних министарстава и наставак рада на свим пројектима који су у интересу обе државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво