Кркобабић са дијаспором о улагању у задругарство

Министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић у Палати "Србија" је одржао први у низу најављених састанака са српском дијаспором на тему сарадње и улагања у задругарство у Србији.

Делагација Срба из Француске, коју је предводио Видоје Пурић – истакнути представник наше дијаспоре у тој земљи, добитник "Медаље града Париза", подржала је у потпуности иницијативу министра и исказала снажно интересовање и спремност да своја средства, али и стечено знање, уложе у оснивање нових и оснаживање постојећих задруга у Србији.

"Наша дијаспора годишње улаже око пет милијарди долара у Србију", рекао је Пурић и додао да с обзиром на то да боље од сваког странца разуме услове и менталитет краја из ког смо потекли, време је да тај новац не улажемо више стихијски, већ у сврху утемељеног заједничког интереса.

Како је саопштено из кабинета министра, Кркобабић је истакао да је активно учешће наших људи из иностранства један од важних елемената у овом, за Србију веома значајном пројекту, јер сада радимо на стварању модерних, европских специјализованих задруга.

"Наши људи у иностранству желе јачу сарадњу са матицом, да се њихов глас чује и уважи и да осим новца пренесу овде знања и искуства која су стекли", нагласио је Кркобабић.

Дијаспора је одлучна да улагањем у свој завичај поспеши његов развој, али и да свој допринос побољшању материјалног стања локалних заједница јасно дефинише, учествује у раду и праћењу реализације посла и коначно оствари и сопствени профит.

"Када бих могао да будем са овиме што сам до сада створио само мали камен који би укочио кола Србије да иду низбрдо, био бих срећан човек", рекао је Пурић и нагласио како му је место из кога је потекао увек драже од светски атрактивне дестинације Сент Тропеа, у коме сада живи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво