Дитман: Немачка наставља да подржава Србију

Србија може да рачуна на подршку Немачке без обзира на то каква влада буде била у Берлину, рекао је немачки амбасадор Аксел Дитман.

Аксел Дитман је, на пријему у својој резиденцији поводом изборне вечери, изразио задовољство што ће Берлин и даље подржавати европски пут Србије.

"Сматрам да је главна порука то што су грађани Немачке гласали за проевропске снаге. Ми у овом тренутку не знамо ко ће бити у новој влади, сада ће почети коалициони преговори. Оно што могу у овом тренутку да кажем, јесте да ће и нова влада бити проевропска и још једна ствар је сасвим јасна и нова влада ће подржати Србију на њеном путу ка Европској унији. Ја се надам да ћу и убудуће сарађивати са мојим партнерима у Србији", истакао је Дитман.

После ових парламентарних избора у Бундестаг улази шест партија, али важно је да проевропске снаге имају већину, објаснио је амбасадор.

У амбасади Немачке вечерас је приређено изборно вече, поводом парламентарних избора за Бундестаг.

Пријему су присуствовале бројне званице из јавног и културног живота Србије, међу којима и премијерка Србије Ана Брнабић.

Званице у резиденцији могле су уживо да прате извештавања о пројекцијама изборних резултата из Берлина, а организована је и панел дискусија о исходу избора.

Гостима у резиденцији понуђена је могућност симулације гласања, односно да дају свој глас некој од немачких странака, а за оне који буду најближи резултату предвиђене су награде.

Прва награда била је тениски рекет са потписом Новака Ђоковића, а друга кофер компаније "Луфтханса".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво